fre. 12.11
21:00 - 22:13
Vika 4
fre. 19.11
21:00 - 22:13
Vega 3
søn. 21.11
21:15 - 22:28
Vika 3

28. april 2012 ble den meksikanske journalisten Regina Martínez Pérez funnet brutalt drept i sitt eget hjem. Gjennom sitt arbeid hadde Perez satt søkelys på koblingen mellom narkotikakartellene og korrupte politikere, samt den direkte koblingen til tusenvis av uskyldige som har forsvunnet eller blitt drept. Siden 2000 har over 119 journalister blitt myrdet i Mexico, og landet er dermed det farligste stedet i verden for medlemmer av den frie pressen.

I samarbeid med over 60 journalister fra 25 mediehus i 18 land ønsker produksjonsselskapet Forbidden Films å sette fokus på den inngående korrupsjonen, inkludert våpenhandel mellom politiet og kartellene, som styrer salget av narkotika i Mexico.

The Cartel Project er et sterkt vitnesbyrd om nødvendigheten av den frie pressen i land hvor maktspill og korrupsjon blant den politiske eliten står sentralt, og der narkotikakartellene får nærmest fritt spillerom.

Forbidden Stories er en ideell organisasjon med fokus på å støtte opp under journalisters internasjonale arbeid i kampen for retten til pressefrihet.

Helene Aalborg

Regissør

Jules Giraudat er en fransk undersøkende journalist utdannet ved Toulouse universitet og Europa Business School. I tillegg arbeider han som dokumentarfilmskaper, og har blant annet koordinert 45 journalisters arbeid under navnet Daphne Project og co-regissert dokumentarfilmen Daphne : celle qui en savait trop, som handler om drapet på Daphne journalisten Caruana Galizia. Han har også laget dokumentarfilmer om fransk politikk, Volkswagen-utslippskandalen og forurensing i India og USA.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR Digitalt filmprogram

Originaltittel Projet Cartels

Land Mexico, Frankrike

År 2021

Regissør Jules Giraudat

Fotograf Raoul Seigneur, Jules Giraudat, Mathias Denizo, Christophe Astruc, Rammohan Pateriya, Arthur Bouvart

Produsent Laurent Richard

Produksjonsselskap Forbidden Films

Spilletid 1t 13m

Språk Spansk, Fransk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Denne filmen og mange andre kan du se hjemme på Digital Festival. Finn ut mer her.

Digital festival

Hva med disse filmene?