fre. 12.11
21:00 - 22:16
Vega 3
lør. 13.11
16:15 - 17:31
Vega 3
søn. 14.11
19:00 - 20:16
Vega 2

En mytologisk dokumentar om et utrydningstruet folk. På grunn av de potensielt skjebnesvangre klimakonsekvensene, omtales avskogingen av Amazonas i dag ofte som en potensiell trussel mot livet på jorden slik vi kjenner det. For yanomamifolket som lever i områdene rundt grensen mellom Brasil og Venezuela representerer imidlertid den omfattende ødeleggelsen av regnskogen som har funnet sted under president Jair Bolsonaro en mer direkte og eksistensiell trussel: Gullgraverne som har fått frie tøyler av Bolsonaro forgifter vannforsyningen med kvikksølv og bringer med seg smittsomme sykdommer inn i urfolkssamfunn som lever avskåret fra den moderne verden.

I denne poetiske og vakkert fotograferte dokumentarfilmen skildrer regissør Luiz Bolognesi yanomamienes kamp for å overleve, og sammen med sjaman Davi Kopenawa Yanomami gjenforteller han noen av deres mest sentrale myter. THE LAST FOREST er en intim og gripende skildring av et eldgammelt levesett som trues av kapitalismens hvileløse jakt på profitt, og av et tradisjonssamfunns forsøk på å ivareta sin kultur samtidig som de aksepterer sin plass i en større verden.

Takk til Bergen internasjonale filmfestival for lån av omtale.

Red.

Regissør

Luiz Bolognesi (f. 1966) er en brasiliansk regissør og manusforfatter født i São Paulo. Han har laget totalt 11 filmer som regissør, hvor de fleste tar for seg tematikk knyttet til brasiliansk politikk og naturvern. Han har vunnet en rekke priser, blant annet Panorma Audience Award ved Berlin International Film Festival.

Denne filmen inngår i

DOK:SØR

Originaltittel A Última Floresta

Land Brasil

År 2021

Regissør Luiz Bolognesi

Manusforfatter Luiz Bolognesi, Davi Kopenawa

Fotograf Pedro J. Márquez

Produsent Laís Bodanzky, Luiz Bolognesi, Caio Gullane, Fabiano Gullane

Med Davi Kopenawa, Daucirene Yanomami, Ehuana Yaira Yanomami, Genésio Yanomami, Joselino Yanomami, Justino Yanomami

Produksjonsselskap Gullane

Spilletid 1t 16m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?