DIGITALT MØTE MED RAOUL PECK

I forbindelse med visningen av Exterminate All The Brutes viser vi en digital samtale med regissør Raoul Peck og idehistoriker og forfatter Dag Herbjørnsrud.

Samtalen varer 40 min. Det vil dessuten være 30 min pause.
Visningen er derfor ferdig kl. 20.30.


«Alternative fakta finnes ikke.» – Raoul Peck

Fra regissøren av den banebrytende dokumentaren I Am Not Your Negro (2016) kommer et grandiost epos om kolonialismens historie, nåtid og fremtid. Regissør Raoul Peck har kalt denne firedelte dokumentaren for opprinnelseshistorien til ideen om hvit overmakt.

Verkets tittel er et sitat fra boka Mørkets hjerte, senere omtolket i Francis Ford Coppolas Apokalypse nå! (1979). Dette ble senere grundig analysert av svenske Sven Lindqvist, som skrev om forholdet mellom kolonialisme og nazisme. I sin grensesprengende, eksperimentelle dokumentar tar Raoul Peck oss med på en skjellsettende reise som drar de store linjene fra de invaderende «eventyrerne» i det de kalte Den nye verden, via det institusjonaliserte slaveriet i USA, til Hitlers orkestrerte folkemord og derfra videre til både bombingen av Hiroshima og Nagasaki og nedslaktingen i Rwanda i 1994.

Exterminate All The Brutes kombinerer klassisk dokumentarisk arkivmateriale med sitater og klipp fra populærkultur, og med dramatiserte tankeeksperimenter som illustrerer historiske hendelser. Vi viser denne HBO-serien i sin helhet på kino under Film Fra Sør 2021. Det blir en opplevelse du sent vil glemme.

«Uortodoks i både innhold og stil […] Dette kan være den mest politisk radikale og intellektuelt utfordrende tv-dokumentaren som noensinne har blitt laget.» – TIME Magazine

Helene Aalborg

Regissør

Raoul Peck (f. 1953) er en prisvinnende haitisk filmskaper og tidligere kulturminister. Han er bl.a. kjent for spillefilmen Sometimes in April (2005) om det rwandiske folkemordet, og den Oscar-nominerte dokumentaren I Am Not Your Negro (2016) om den afrikansk-amerikanske aktivisten og forfatteren James Baldwin.

Denne filmen inngår i

DET KRITISKE ROM (DKR) Spesialvisninger

Land USA

År 2021

Regissør Raoul Peck

Manusforfatter Raoul Peck

Fotograf Kolja Brandt, Stéphane Fontaine

Produsent Daniel Delume

Med Raoul Peck, Josh Hartnett, Caisa Ankarsparre, Fraser James, Aïssa Maïga

Produksjonsselskap HBO Documentary Films, Velvet Film

Distribusjon HBO

Spilletid 3t 52m

Språk Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb TIME Magazine: A Radical Masterpiece About White Supremacy, Violence and the History of the West

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?