Exterminate All The Brutes Digital samtale

Fra regissøren av den banebrytende dokumentaren I Am Not Your Negro (2016) kommer et grandiost epos om kolonialismens historie, nåtid og fremtid. Regissør Raoul Peck har kalt denne firedelte dokumentaren for opprinnelseshistorien til ideen om hvit overmakt.

Verkets tittel er et sitat fra boka Mørkets hjerte, senere omtolket i Francis Ford Coppolas Apokalypse nå! (1979). Dette ble senere grundig analysert av svenske Sven Lindqvist, som skrev om forholdet mellom kolonialisme og nazisme. I sin grensesprengende, eksperimentelle dokumentar tar Raoul Peck oss med på en skjellsettende reise som drar de store linjene fra de invaderende «eventyrerne» i det de kalte Den nye verden, via det institusjonaliserte slaveriet i USA, til Hitlers orkestrerte folkemord og derfra videre til både bombingen av Hiroshima og Nagasaki og nedslaktingen i Rwanda i 1994.

Exterminate All The Brutes kombinerer klassisk dokumentarisk arkivmateriale med sitater og klipp fra populærkultur, og med dramatiserte tankeeksperimenter som illustrerer historiske hendelser. Vi viser denne HBO-serien i sin helhet på kino under Film Fra Sør 2021. Det blir en opplevelse du sent vil glemme.

Det vil være en halvtimes pause midtveis i visningen, hvor man kan benytte seg av Filmkaféens meny.

Digitalt møte med Raoul Peck

I forbindelse med visningen av Exterminate All the Brutes stiller den verdenskjente regissøren Raoul Peck (I Am Not Your Negro (2016), Den unge Karl Marx (2017), Lumumba (2000)) til en digital samtale med  Dag Herbjørnsrud, idéhistoriker og initiativtager til Senter for global og komparativ idéhistorie (SGOKI). Samtalen er forhåndsinnspilt.

Arrangementet er en del av Det kritiske rom (DKR), Film fra Sørs tradisjonsrike forum for film og debatt.


Program

  • 15:30 Visningsstart
  • 17:30 Pause
  • 18:05 Digitalt intervju med Raoul Peck og Dag Herbjørnsrud
  • 18:50 Visningen gjenopptas

Relaterte arrangementer

Relaterte filmer