fre. 19.11
19:30 - 23:25
Vega 1

I denne helt ferske dokumentaren møter vi syv unge aktivister i syv land, fra Rio de Janeiro til Jakarta. De syv representerer en ung generasjon aktivister som kjemper utrettelig og innbitt for saker som menneskerettigheter og klima, retten til skolegang og tilgang på mat.

Den som binder fortellingene sammen er indonesiske Melati Wijsen (f. 2001), som bruker alle sine krefter på kampen mot plastforurensning. På sine reiser møter hun de andre seks unge aktivistene, og får et innblikk i deres respektive kamper for å bidra til sosiale endringer og revolusjon. De bemerkelsesverdige unge menneskene vi blir kjent med kan allerede, tross sin unge alder, vise til imponerende resultater. Aktivistenes iherdige pågangsmot vitner om en dedikasjon til noe som er langt større enn dem selv, og vi ser hvordan de selv henter styrke og motivasjon fra det å være en del av noe overordnet. Slik kan de rakrygget gå fremtiden i møte.


Samtale etter filmen

Vi inviterer forskeren Haakon Gjerløw fra Institutt for fredsforskning (PRIO) til samtale med de fire unge, norske aktivistene Tina Razafimandimby Våje (Ufrivillig miljøaktivist), Victoria Steen Hansen (Amnesty-aktivist), Maria Abdalla (Solidaritetsungdommen) og Ninthu Paramalingam (Latin-Amerikagruppen, LAG). Gjennom disse gjestene får vi servert et spennende innblikk i det unge norske aktivistmiljøet. Vi blir bedre kjent med aktivistenes personlige engasjement og hjertesaker, og får høre om hvorfor og hvordan aktivismen deres startet. Vi ser på deres arbeid og hverdag og hva arbeidet gjør med dem. Til slutt vil det åpnes for spørsmål fra publikum.

Arrangementet er en del av Det kritiske rom (DKR), Film fra Sørs tradisjonsrike forum for film og debatt.

Relaterte filmer