man. 15.11
17:30 - 18:41
Vika 3
ons. 17.11
20:45 - 21:56
Vega 2
lør. 20.11
18:45 - 19:56
Vika 4

Som 70-åring mister Claudina (Rosa Ramírez) brått sin ektemann. Hun er ikke helt sikker på om hun elsket ham, men han var en god og stødig ledsager gjennom et langt liv. Hun må flytte fra gården de to drev sammen, og bo hos datteren som hun allerede har et litt anstrengt forhold til. I en så moden alder representerer denne overgangen et dramatisk skifte i livet, og det eksistensielle vakuumet blir altoverskyggende. Redningen blir datterens nabo Elsa; en karismatisk og spennende dame på Claudinas egen alder. Elsa er gift, men også ganske uavhengig. Hun inviterer den ferske enken inn i en ny og mye mer vovet tilværelse, og helt nye dører åpner seg for Claudina. I en katolsk latinamerikansk småby er ikke dét nødvendigvis helt uproblematisk.

Forgotten Roads er en lyrisk og livsbejaende historie, om det å oppdage seg selv på nytt i livets såkalte høst. For en ung kvinnelig regissør å sette seg inn i tenke- og følelsesverden til en eldre kvinne som oppdager livet på nytt, og vil ha mer av det, er en herlig inngang på en regikarriere. Stilsikkert og med farger og strobelys på rosa lhbtq-barer, vokser hovedkarakteren med sin egen selvrespekt dag for dag – inntil hun kaster seg ut i det på sine egne premisser. Dette er en herlig film som alle bør se.

«Ramírez er fantastisk i hovedrollen; hun demonstrerer en naturlig form for sensualitet som vi sjelden får se hos eldre skuespillerinner, samtidig som hun aldri lar oss tvile på den styrken som ligger bak.» – Eye For Film

Lasse Skagen

Regissør

Nicol Ruiz Benavides (f. 1988) er født i Santiago, Chile, hvor hun senere studerte film ved Universidad Mayor. Forgotten Roads (2020) er hennes debutfilm som regissør. Hun arbeider for øyeblikket med sin nye film When the Rain Does Not Touch Me.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer

Originaltittel La Nave del Olvido

Land Chile

År 2020

Regissør Nicol Ruiz Benavides

Manusforfatter Nicol Ruiz Benavides

Fotograf Víctor Rojas

Produsent Nicol Ruiz Benavides, Víctor Rojas, Catalina Fontecilla, Sebastián Radic

Med Rosa Ramírez, Romana Satt, Gabriela Aranci

Produksjonsselskap Alen Cine

Distribusjon Outplay Films

Spilletid 1t 11m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?