søn. 14.11
16:45 - 18:25
Vega 2
tor. 18.11
20:30 - 22:10
Vika 4

The Book of Delights henter inspirasjon fra en roman skrevet av den populære brasilianske forfatteren Clarice Lispector. Filmen portretterer barneskolelæreren Lóri, en kvinne som mangler fotfeste i livet. Når hun ikke er i klasserommet bruker hun tiden til å jage etter uforpliktende fysiske forhold – og selv om de aldri helt er nok til å dekke behovene hennes, våger hun ikke å åpne seg for noen dypere form for nærhet. Så møter hun Ulisses. Han er en arrogant, men sympatisk filosofilærer og selverklært egoist, og han vekker noe nytt i Lóri.

Filmen er en dels skarp, dels lidenskapelig følelsesreise. Hovedrolleinnehaver Simone Spoladore bærer filmen på kraftfullt vis, og gir et uinnskrenket og bevegende portrett av den melankolske Lóri. Hennes sterke trang til selvstendighet og mistroen til den frihetsberøvelsen hun anser et romantisk forhold for å være, skaper et grunnleggende dilemma i møte med lengselen etter nærhet som hun også bærer på. Resultatet er et dypt gjenkjennelig og gripende bilde av hva det kan bety å være kvinne i dag.

Elisabeth Aslesen

Regissør

Marcela Lordy (f. 1974) er en brasiliansk regissør og manusforfatter fra São Paulo, Brasil. Hun er en stigende stjerne i en ny generasjon av kvinnelige brasilianske filmskapere, og gjør sin kinofilmdebut med The Book of Delights.

Denne filmen inngår i

Nye stemmer

Originaltittel O Livro dos Prazeres

Land Brasil, Argentina

År 2020

Regissør Marcela Lordy

Manusforfatter Josefina Trotta, Marcela Lordy

Fotograf Mauro Pinheiro Jr, ABC

Produsent Deborah Osborn, Marcela Lordy, Felipe Briso, Gilberto Topczewski

Med Simone Spoladore, Javier Drolas, Felipe Rocha, Gabriel Stauffer, Martha Nowill

Produksjonsselskap Cinematográfica Marcela, bigBonsai

Distribusjon M-Appeal

Spilletid 1t 40m

Språk Portugisisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?