søn. 14.11
15:45 - 17:08
Vika 2
tor. 18.11
18:45 - 20:08
Vega 3
lør. 20.11
20:45 - 22:08
Vika 3

Hva skjer når noen du elsker blir alvorlig syk, og sakte, men sikkert forsvinner fra livet? Forsvinner de egentlig? I The Seen and Unseen møter vi et ungt tvillingpar: Tantra har en dødelig hjernesvulst, og søsteren Tantri står på sidelinjen og ser broren sin bli sykere og sykere. Voksne rundt dem, som foreldre og leger, tror ikke at Tantri skjønner så mye av hva som skjer, men hun ser mer enn de tror. Kanskje kan den barnlige fantasien være en styrke i en traumatisk tid?

Filmen preges av et kontrastfylt visuelt uttrykk, som skifter mellom tidvis overhengende mørke, og tidvis lyse, fargerike scener fra Indonesias vakre natur. Referanser til naturen er også gjentakende i filmen, som når Tantra sammenlikner seg selv med en måne som tidligere lyste sterkt, men som nå lyser svakere og svakere. Som filmtittelen tilsier, utforsker filmen forholdet mellom det man kan se og det man ikke kan se, som det overnaturlige, og det sterke båndet mellom tvillinger. Med en suggererende stemning er The Seen and Unseen en vakker og sår skildring av tap – og hvordan vi i vårt indre kan bevare dem vi elsker på tvers av tid og rom.

Vilde Molven

Regissør

Kamila Andini (f. 1986) er en prisvinnende indonesisk filmskaper som raskt har etablert seg som en sterk stemme i hjemlandets filmindustri. Ved fjorårets Film fra Sør-festival ble alle hennes langfilmer vist, deriblant Yuni, som hadde sin verdenspremiere til strålende kritikker ved Toronto International Film Festival i 2021.

Denne filmen inngår i

Regissørportrett: Kamila Andini

Originaltittel Sekala Niskala

Land Indonesia

År 2017

Regissør Kamila Andini

Manusforfatter Kamila Andini

Fotograf Anggi Frisca

Produsent Kamila Andini, Ifa Isfansyah, Gita Fara

Med Thaly Titi Kasih, Ida Bagus Putu Radithya Mahijasena, Ayu Laksmi

Produksjonsselskap Treewater Productions, Fourcolours Films

Distribusjon Cercamon

Spilletid 1t 23m

Språk Indonesisk, Balinese

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Familie, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?