Mosa Mpetha

Basert i Leeds, og fra Liverpool og Sør-Afrika, er Mosa Mpetha filmprogrammerer for Black, African og Archive-filmer i en frilanskapasitet og i en fast rolle som Creative Engagement Officer ved hennes lokale kino, Hyde Park Picture House. Der kuraterer Mosa en ny permanent del av afrikanske filmer kalt «Cinema Africa!» for afrikanske og ikke-afrikanske publikummere, og tar opp den urimelige mangelen på afrikanske filmer som vises på storskjerm i Storbritannia.

Før Mosa jobbet ved Hyde Park Picture House, var Mosa medgrunnlegger av Black Cinema Project, et utviklende sted for å bringe mennesker sammen med omsorg, for å se og diskutere Black-filmer og landskapet de befinner seg i. Hun og hennes kollega Samra Mayanja følte behovet for å engasjere seg dypere og lenger inn i svart og afrikansk film for å hjelpe til med å forstå seg selv og sin plass i verden. Dette prosjektet har utvidet seg, og i fjor turnerte de et fem-films program "Women's Stories from the Global South (& to Whom They Belong)" finansiert av BFI til kinoer og festivaler nasjonalt i forbindelse med Cinema Rediscovered filmfestival.

Mosa jobber også lokalt i Leeds for Scalarama Film Festival, og hun grunnla Leeds Film Network som støtter enkeltpersoner og samfunnsgrupper til å programmere sine egne visninger i DIY-rom. Mosa er spesielt lidenskapelig opptatt av arkivfilm og har nylig publisert et personlig tidsskrift fra en forskningsreise på African Film Archives i Sør-Afrika, Burkina Faso, Frankrike og Storbritannia.

Se nettsiden hennes for mer informasjon www.mosampetha.com