Bli frivillig på Film fra Sør 2021!

Glad i film? Meld deg som frivillig til Film fra Sør i november!

Påmeldingsfristen var 15. oktober.

Den 31. utgaven av Film fra Sør går av stabelen 11.–21. november, og vi trenger engasjerte frivillige som har lyst til å bidra til å lage Oslos kuleste filmfestival med fokus på filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika. Frist for påmelding er 15. oktober.

Du må ha fylt 18 år for å være frivillig på Film fra Sør, og beherske både norsk og engelsk – og gjerne andre relevante språk!

For å være frivillig på årets festival må du ha gyldig koronasertifikat.

Har du noen spørsmål? Send en e-post til [email protected]

Vega frivillige 1

Her er de forskjellige oppgavene du kan bidra med som frivillig:

Gjesteguide
Arbeidstid 11.–21. november, dag- og kveldstid.

Film fra Sør får besøk av internasjonale filmskapere, skuespillere og andre gjester, og som gjesteguide er det er din jobb å ta imot og følge opp gjestene gjennom oppholdet i Oslo. Gjesteguidene møter gjestene på flyplassen, svarer på praktiske spørsmål, og sørger for at de er på rett sted til rett tid. Gjesteguidene er tilgjengelige for gjestene de har ansvar for og tar med gjestene på guidede turer i Oslo, hvis de ønsker det. Du er fleksibel og kan gjerne jobbe både på dag- og kveldstid. Det er en fordel om du snakker flytende engelsk, og gjerne andre språk. Oppgi i påmeldingsskjemaet hvilke språk du behersker.

Info-stand
Arbeidstid 11.–21. november, i kinoenes åpningstid.

Vil du være festivalens ansikt utad i møte med publikum? De frivillige er til stede på visningsstedene og er publikums første kontakt med festivalen. Din primære oppgave er å være godt informert om filmprogrammet og å veilede publikum på en god måte. Du skal kunne svare på praktiske spørsmål knyttet til festivalen, engasjere de besøkende og sørge for synlighet og tilgjengelighet av informasjon på kinoen. I tillegg vil du få ulike praktiske oppgaver knyttet til visningsstedene, som administrasjon av gjestelister og billetter, dekor, vertskap/vakthold, servering, innkjøp, samt smittevern.

Arrangement
Arbeidstid primært 11.–21. november dag- og kveldstid. Også behov dagene før og etter festival.

Arrangementsgruppen er med på den praktiske gjennomføringen av alle arrangementer, både i forkant av og i løpet av festivalen – som programslipp, åpningsfest, avslutningsfest, spesialvisninger, samtaler og mottakelser. Gruppa har ansvar for rigging, servering, vakthold, innkjøp og andre praktiske oppgaver, med et felles mål om å skape den gode festivalstemningen hos publikum! Du er praktisk anlagt, fleksibel og kan gjerne jobbe både på dag- og kveldstid.

Infostand 1 2

Hva er ditt ansvar som frivillig på Film fra Sør?

Å være frivillig under Film fra Sør krever at du setter deg inn i nødvendig informasjon, møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Det er viktig å være blid og imøtekommende overfor vårt festivalpublikum, gjester og andre frivillige – som frivillig er du vårt ansikt utad.

Ved å godta vilkårene for frivillig arbeid hos oss forplikter du deg til å jobbe minst 20 timer. Vi vil gi en grundig innføring i smittevernrutinene ved de ulike visningsstedene våre, og det er svært viktig at alle som jobber med årets festival setter seg inn i disse og følger de nøye.

Hva får du som frivillig?

Du får verdifull arbeidserfaring og innsikt i hvordan en filmfestival drives, og får møte mange spennende mennesker. De frivillige inviteres til en gruppesamling i forkant av festivalen dersom det er smittevernmessig forsvarlig. Etter endt arbeid kan du få en arbeidsattest som dokumenterer din innsats.

Som takk for innsatsen håper vi at våre frivillige får mulighet til å se masse god film under festival. På grunn av covid-19 er det flere begrensninger enn vanlig, og tilbudet vil derfor variere mellom digitale visninger og fysiske. Vi jobber med å finne en god løsning på dette.

Innsatsen til hver og en av våre dyktige frivillige er viktig for at vi skal kunne gjennomføre festivalen. I påmeldingsskjemaet nedenfor blir du bedt om å oppgi hvilke områder du er mest interessert i å jobbe med, og litt om motivasjonen din for å være med.

Har du lyst til å være med på å gjøre årets Film fra Sør til en gøy, god og proff festival? Meld din interesse så snart som mulig!