Dagens regissør: Møt Djo Munga

Lørdag kveld er det duket for gangsterfilm på kongolesisk vis når vi viser den mye omtalte actionfilmen Viva Riva!. Klingenberg kino idag kl 19:00.

Djo Munga ble født i 1972 i Kinshasa, Kongo. Etter noen år i den europeiske filmindustrien returnerte han til Kongo for å arbeide med dokumentarfilm for BBC, ARTE og dansk TV.

Med Viva Riva! har Djo Munga allerede reist verden rundt på festivaler. Munga holdes frem som et av de nye store regitalentene fra Afrika og det er en glede for oss å kunne vise hans film under årets festival.

Hvis du tar utgangspunkt i Guy Ritchies Snatch (2000), krydrer det med mer erotikk og trommerytmer og kaster ballen til Kongo, vil du få noe sånt som Viva Riva!. I denne gangsterthrilleren blir den glisende antihelten Riva jaktet på av flere villmenn på samme tid. Slikt skjer når man har stjålet et stort bensinlager fra Afrikas svar på Scarface i en by som er gått tom for bensin og i tillegg stikker av med dama til den lokale gangsteren. I Viva Riva! er selv de kvinnelige karakterene tøffe i trynet og stikker seg kanskje mer ut enn det som er vanlig i vestlige gangsterfilmer. Samtidig inviterer filmen til komisk-ironiske øyeblikk og regissør Djo Munga viser at han evner å spille på flere strenger.