Ekstravisning av Irshad Manjis Faith Without Fear på Vika idag

Så du professor Irshad Manji på Skavlan igår? Idag kjører vi en ekstravisning på den kontroversielle dokumentaren hennes Faith Without Fear på Vika kino kl. 16.30. Den kanadiske aktivisten og forfatteren jobber for reformasjon av islam.

Film fra Sør er stolte over å ha Irshad Manji som en av festivalens hovedgjester, og over at hun gjestet Skavlan på NRK1 igår fredag 14. oktober. Idag kjører vi en ekstravisning på den kontroversielle dokumentaren hennes Faith Without FearVika kino kl. 16.30. Den kanadiske aktivisten og forfatteren jobber for reformasjon av islam.

Manji er forfatter, journalist, muslimsk reformator og troende muslim. Hun vil tilbake til en islamsk tradisjon som omfavner uavhengig og kreativ tenkning, en tradisjon hun mener dominerte for tusen år siden, men som siden er blitt undertrykket. Hun kritiserer moderate muslimer som ikke tør å stå opp mot mer konservative og ikke minst fundamentalistiske muslimer.

Manji ble kjent for mange med debattboka Hva er galt med islam (2004), som ble en internasjonal bestselger. Den siste boka hennes kom i juni og heter Allah, Liberty and Love: The Courage to Reconcile Faith and Freedom.