En reise verden rundt midt i Oslo

Melafestivalens opprinnelige program utgår, men det blir en markering for samhold på Rådhusplassen fredag 29. juli kl. 18:00 i lys av sist ukes hendelser.

Film fra Sør samarbeidspartner Melafestivalen har valgt å avlyse sitt opprinnelige program. Istedet blir det en markering med Kulturminister Anikken Huitfelt på Rådhusplassen fredag 29. juli kl 18:00.

Artister som opptrer på markeringen:

Ky-Mani Marley, Karpe Diem, Ciwan Haco, Linton Kwesi Johnson, Sain Zahoor, Nawal el-Saadawi, Cairokee, Uriel Seri, Maryam Mursal, Queendom, Ras Nas, ENVY, Ashraf Sharif Khan.

Les mer om Melas begrunnelse her.

Det er ferie og festivaltid, og en av Film fra Sørs beste samarbeidsfestivaler står og venter rett rundt hjørnet. Den 28.-31. juli 2011 er det Melafestival igjen, med mange gode internasjonale artister, kulinariske fristelser mat og en skikkelig verdensstemning. På Rådhusplassen midt i Oslo vil du få mulighet til å oppleve verdensmusikk med for eksempel det franske Arabesque-bandet Orchestre National de Barbes, eller reggae toner med Linton Kwesi Johnson LKJ. Melaprodusent Ashley Shiri tipser spesielt om vanndukketeater med The Tha Long Hanoi Water Puppetry Theatre – en magisk opplevelse med dukker i alle farger akkompagnert av tradisjonell vietnamesisk musikk.

For deg som er fotointeressert vil det være utstilling om Fritjof Nansen ved Nobels Fredssenter, mens med MelaFantasi får barna helt klart stå i sentrum, og for deg som liker klær byr unge designere på motevisning på hovedscenen.

Selvsagt er også Film fra Sør på plass med stand – i Iqra teltet kan du få med deg spennende filmdrypp og inntrykk fra årets Film fra Sør festival, du kan delta i quiz og stille spørsmål til våre engasjerte frivillige. Og det beste av alt til slutt: adgang til Melafestivalen er gratis! Velkommen!

Les mer om årets Melafestival.