Førpremiere på BESKYTTEREN

Filmen er basert på en sann historie som fikk stor oppmerksomhet i media og som ble en hovedgrunn til å ta kraftige grep mot mobbing på skolen.

Gikk du glipp av Better Days på fjorårets festival? Da må du få med deg førpremieren på filmen,  som på norsk har fått tittelen BESKYTTEREN,  onsdag 9. mars på Vika kino kl.17:30 med introduksjon av kunstnerisk leder og programsjef for Film fra Sør, Lasse Skagen. 

Filmen er regissert av  Derek Tsang,og ble Oscarnominert for beste internasjonale film. Den er vinner av hele 55 internasjonale priser verden over. BESKYTTEREN ble en stor suksess i Kina og Hongkong. Filmen er basert på en sann historie som fikk stor oppmerksomhet i media og som ble en hovedgrunn til å ta kraftige grep mot mobbing på skolen.

BESKYTTEREN var en av de fem siste filmene som konkurrerte om årets Oscar for beste internasjonale film. Filmen ble som kjent slått på målstreken av danske «Et glass til», men filmskaperne kan trøste seg med den har vunnet 55 priser på andre gallaer og festivaler.

Visningen er i samarbeid mellom Film Fra Sør, Nordisk Film Kino og Another World Entertainment.

Du kan lese vår omtale av filmen her 

Billetter til visningen finner du her

Chen Nian er en tenåringsjente med gode karakterer som sammen med hele skolen er vitne til hvordan venninnen hennes hopper til en sikker død fra en av skolebygningens balkonger. Årsaken til selvmordet er langvarig mobbing. Men hennes død endrer ikke oppførselen til plageåndene. I stedet er interessen deres nå rettet mot Chen, som mobberne forfølger uansett hvor hun går og utsetter hun for voldelige overgrep. I sin mørkeste time kommer Chen tilfeldigvis i konflikt med ungdomskriminelle Xiao. Selv om Xiao har mange sider som skremmer Chen, innleder de begge et forsiktig vennskap basert på et løfte han gir henne. Han vil være hennes beskytter.

Med fremragende rolleprestasjoner fra både Zhou Dongyu som Chen og Jackson Yee som Xiao Bei, får filmen en vedvarende og nyansert emosjonell kraft. De kinesiske sensorene ble så opprørte av den til tider intense voldsbruken i filmen at de avlyste filmens Berlinale-premiere og tvang Tsang til å klippe om filmen – men allikevel ble den endelige versjonen en kritisk og kommersiell suksess.

REGISSØR
Derek Tsang Kwok-cheung (f. 1979) fulgte i farens fotspor inn i Hongkongs filmindustri som skuespiller og regissør. Hans regidebut kom i 2010 med Lover's Discourse, og 2016-filmen Soul Mate ble nominert til beste film ved Hong Kong Film Award. BESKYTTEREN ble nominert til en Oscar for beste utenlandske film, som første film fra Hongkong noensinne.

BESKYTTEREN har premiere 18. mars.

Velkommen til førpremiere på Vika!