lør. 13.11
15:45 - 18:00
Vega 1
søn. 14.11
17:45 - 20:00
Vega 1
lør. 20.11
20:30 - 22:45
Vega 3

Dette kinesisk-produserte skoledramaet er et eksemplarisk tilfelle av hvordan en ung Hongkong-regissør som Derek Tsang med hell kan jobbe med kinesisk besetning og innenfor filmindustrien i Folkerepublikken Kina (FRK). Filmens narrativ kombinerer temaene ung kjærlighet og mobbing: Chen Nian er en toppstudent i Kinas aggressivt konkurransepregete skolesystem, og en dag blir hun vitne til at en mobbet klassekamerat hopper i døden. Når Chen selv blir det neste målet til mobberne, søker hun både vennskap og beskyttelse fra småkriminelle Xiao Bei. Imidlertid skal det å være i hans selskap vise seg å by på sine egne, komplekse utfordringer.

Med fremragende rolleprestasjoner fra både Zhou Dongyu som Chen og Jackson Yee som Xiao Bei, får filmen en vedvarende og nyansert emosjonell kraft. De kinesiske sensorene ble så opprørte av den til tider intense voldsbruken i filmen at de avlyste filmens Berlinale-premiere og tvang Tsang til å klippe om filmen – men allikevel ble den endelige versjonen en kritisk og kommersiell suksess.

Shelly Kraicer

Regissør

Derek Tsang Kwok-cheung (f. 1979) fulgte i farens fotspor inn i Hongkongs filmindustri som skuespiller og regissør. Hans regidebut kom i 2010 med Lover's Discourse, og 2016-filmen Soul Mate ble nominert til beste film ved Hong Kong Film Award. Better Days ble nominert til en Oscar for beste utenlandske film, som første film fra Hongkong noensinne.

Denne filmen inngår i

Hyllest til Hongkong HOVEDKONKURRANSE

Originaltittel 少年的你

Land Hong Kong

År 2019

Regissør Derek Tsang

Manusforfatter Wing-Sum Lam, Yuan Li, Yimeng Xu

Fotograf Jing-Pin Yu

Produsent Yuet-Jan Hui

Med Dongyu Zhou, Jackson Yee, Fang Yin, Ye Zhou, Yue Wu

Produksjonsselskap Shooting Pictures

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 2t 15m

Språk Mandarin, Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb Film Fra Sør: Introduksjon til Hongkongs filmhistorie

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?