«Denne filmen ble definitivt inspirert av hendelsene i 1997, da Hongkong skulle tilbakeføres til Kina. Den symboliserer en slags deadline, avslutningen av en historisk epoke. Det er en dyster utsikt, men det var utvilsomt noe som ble dypt og genuint følt av meg og mine jevnaldrende. Og det er akkurat den følelsen av håpløshet som drev meg til å lage denne filmen.» Fruit Chan

Hongkong, 1997: Unge mennesker drømmer om kjærlighet og død, selvmord og drap. Moon er en kynisk ung gjeldsinnkrever. Han blir betatt av den unge kvinnen Ping, som er i ferd med å dø av nyresykdom. Et selvmordsbrev fra en student ingen av dem kjenner, besegler deres skjebner og fører dem sammen.

Chans film ble laget på et bittelite budsjett med restebiter av ubrukt film fra andre produksjoner. DIY-tilnærmingen synliggjør virkelig «Made in Hong Kong»-etoset: man kombinerer tilgjengelige materialer i høyt tempo for å skape noe virkelig nytt. Resultatet er et portrett av en generasjon med militante, selvoppofrende Hongkong-ungdommer.

Shelly Kraicer

Regissør

Fruit Chan (Chen Guo, f. 1959) ble født i Hainan, Kina og meldte sin ankomst i Hongkongs filmindustri i 1982. Gjennombruddet kom med «1997-trilogien», som startet med den uavhengige suksessfilmen Made in Hong Kong. Chans allsidige talent favner alt fra eksperimentell kunstfilm til hysterisk grusom skrekkomedie.

Denne filmen inngår i

Hyllest til Hongkong

Originaltittel 香港製造

Land Hong Kong

År 1997

Regissør Fruit Chan

Manusforfatter Fruit Chan

Fotograf Wah-Chuen Lam, Sing-Pui O

Produsent Andy Lau, Doris Yang, Daniel Yu

Med Sam Lee, Neiky Hui-Chi Yim, Wenders Li, Ka-Chuen Tam, Carol Lam Kit-Fong

Produksjonsselskap Nicetop Independent Ltd., Team Work Production House

Spilletid 1t 49m

Språk Kantonesisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb Film Fra Sør: Introduksjon til Hongkongs filmhistorie

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?