Ann Huis opprivende drama er et sentralt verk i Hongkongs filmtradisjon og vant en rekke priser da den ble lansert. Filmen forteller historien om den japanske fotojournalisten Akutagawa (spilt av sanger og skuespiller George Lam fra Hongkong). Under et besøk i Vietnam som er arrangert og tilrettelagt av de vietnamesiske myndighetene, avdekker Akutagawa utbredt fattigdom og grufull politisk undertrykkelse. Journalisten stikker av fra sitt offisielle vertskap og blir kjent med Cam Nuong, datter av en fattig familie som slåss for å overleve under ydmykende forhold. Den senere megastjernen Andy Lau spiller her en ung rebell som viser Akutagawa veien til en leir for politiske fanger.

Med sine implisitte dystopiske kommentarer til hongkongeres frykt rundt egne fremtidsutsikter, mottok Boat People både kritikerros og inngripende sensur. Filmens evne til å sjokkere er ikke mindre i dag, med kraftfulle kombinasjoner av rå vold, moralsk kompleksitet og humanistisk realisme.

Shelly Kraicer

Regissør

Ann Hui On-wah (f. 1947) ble født i Anshan, Mandsjuria med japansk mor og kinesisk far. Familien flyttet til Hongkong fem år senere. Etter å ha studert i Storbritannia begynte hun å jobbe i Hongkongs tv-bransje, og ble en av foregangsfigurene i Hongkongs nybølge.

Denne filmen inngår i

Hyllest til Hongkong

Originaltittel 投奔怒海

Land Hong Kong

År 1982

Regissør Ann Hui

Manusforfatter Kang Chien Chiu

Fotograf David Chung, Zong Ji Huang, Chung Kay Wong

Produsent Meng Xia

Med George Lam, Cora Miao, Season Ma

Produksjonsselskap Bluebird Movie Enterprises Ltd.

Spilletid 1t 49m

Språk Kantonesisk, Japansk, Vietnamesisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb Film Fra Sør: Introduksjon til Hongkongs filmhistorie

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?