fre. 19.11
20:30 - 22:22
Cinemateket Tancred
lør. 20.11
16:00 - 17:52
Vika 2
søn. 21.11
15:30 - 17:22
Vika 2

Film fra Hongkong kan være voldsom, melankolsk, ironisk, depressiv og dypt idealistisk. Den unge regissøren Jun Li demonstrerer her hvordan man kan lage en film som er alle disse tingene samtidig. Drifting er en hyllest til hjemløse helter og gjennomsnittsmennesket, rusavhengige og sexarbeidere, som hundses av myndighetene og lever på gatene – innbitte på å holde fast ved sitt menneskeverd. Den populære skuespilleren Francis Ng gjør en sterk rolle som den tragiske helten Fai, en inkarnasjon av hongkongernes ukuelige ånd. Når politiet bryter opp en leir av hjemløse og stjeler Fais eiendeler, samler han sammen en beintøff gjeng som vil hevde sin rett.

Li skildrer uglamorøse gateområder i Hongkong med gnistrende autensitet. Rollefigurene føles ekte, ikke idealiserte; deres kamp for tilværelsen, med få allierte og i brutale urbane omgivelser, blir en medrivende filmopplevelse. Inspirert av Ann Huis sosialt bevisste filmstil videreutvikler og revitaliserer Jun Li denne stolte og livsviktige tradisjonen innen Hongkong-film.

Shelly Kraicer

Regissør

Jun Li (b. 1991) studerte journalistikk i Hong Kong og kjønnsstudier ved Cambridge. Han lagde to kortfilmer før fullengde-debuten Tracey (2018), som handler om å innse at man kanskje er transkjønnet midt i livet. Drifting er regissørens andre spillefilm.

Denne filmen inngår i

Hyllest til Hongkong

Originaltittel 濁水漂流

Land Hong Kong

År 2021

Regissør Jun Li

Manusforfatter Jun Li

Fotograf Ming-Kai Leung

Produsent Pui-Hing Man, Flora Tang

Med Singh Hartihan Bitto, Cecilia Choi, Pak Hon Chu

Produksjonsselskap MM2 Studios Hong Kong

Distribusjon mm2

Spilletid 1t 52m

Språk Kantonesisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb Film Fra Sør: Introduksjon til Hongkongs filmhistorie

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?