tir. 16.11
20:30 - 22:11
Cinemateket Tancred
tor. 18.11
20:45 - 22:26
Cinemateket Tancred

En film malt med caravaggiansk pensel, hvor sterke lysglimt bryter opp et dypt, moralsk mørke. En skrekkelig, gripende utforskning av Hongkong, byens triader (forbrytersyndikater) og begges fremtid: Election skiller seg ut blant Johnnie Tos filmkatalog med sin tematiske kompleksitet og politiske tyngde. Filmen er operatisk i sin komposisjon der den setter to rivaliserende gangstersmåkonger opp mot hverandre i kampen for lederskapet til et av byens eldste triadesamfunn: Tony Leung Ka-fai spiller den knurrende karismatiske Big D, og Siman Yam spiller den rasjonelle, iskalde Lok. Hva vil vinne flest stemmer fra triadenes seniormedlemmer – Loks tilsynelatende rasjonelle styringsprinsipper, eller Big Ds forførende løfter om primitiv vold?

Regissør To og teamet hans fordypet seg i Hongkongs triade-mytologi og har klart å skape et kontroversielt autentisk portrett av et sterkt ritualisert, strukturert gangstersamfunn på randen av kaos. Ikke så mye som en skygge av en pistol er å se på lerretet, men voldens komplekse traumer (og demokratiets yttergrenser, i sann Hongkong-stil) forsvinner aldri fra syne.

Shelly Kraicer

Regissør

Johnnie To Kei-fung (f. 1955) vokste opp i den røffe Kowloon Walled City i Hongkong. Etter å ha startet med kommersielle tv-produksjoner tok han spranget over til filmens verden, og har siden 1980 regissert og produsert i overkant av 60 filmer. I porteføljen har han mange av Hongkongs beste of mest populære filmer i en rekke sjangre: politiaction, krimdrama, melodrama, romantiske komedier og action-fantasy.

Denne filmen inngår i

Hyllest til Hongkong

Originaltittel 黑社會

Land Hong Kong

År 2005

Regissør Johnnie To

Manusforfatter Nai-Hoi Yao, Tin-Shing Yip

Fotograf Siu-Keung Cheng

Produsent Catherine Chan, Tiffany Chen, Maylie Ho, Dennis Law, Johnnie To

Med Simon Yam, Tony Ka Fai Leung, Louis Koo, Nick Cheung, Ka Tung Lam, Eddie Cheung, Suet Lam

Produksjonsselskap China Star Entertainment, Milky Way Image Company, One Hundred Years of Film Company

Spilletid 1t 41m

Språk Kantonesisk, Mandarin, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Spenning

Format 35mm

Aldersgrense 15

Lenker IMDb Film Fra Sør: Introduksjon til Hongkongs filmhistorie

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?