tir. 16.11
20:30 - 22:39
Vika 2
tor. 18.11
18:00 - 20:09
lør. 20.11
20:45 - 22:54
Vega 2
man. 22.11
09:00 - 11:09

Ungdomsopprør på Hongkong-vis, krydret med lokal hiphop-kultur. Adam Wongs dansemusikal har en pulserende energi og bærer på et kraftfullt budskap. Når en nyoppstartet hiphop-gruppe blir rekruttert til å promotere et lokalt eiendomsutviklingsprosjekt, bryter det ut konflikter: Skal ungdommene i gruppa velge kommersiell utnyttelse eller autentisk marginalitet? Wong konstruerer en intelligent meta-oppfølger til sin egen 2013-film The Way We Dance, og fantaserer rundt hva fiktive versjoner av skuespillerne fra den filmen muligens ville drevet med nå. Cherry Ngan spiller Hana, nå en slags semi-kjendis, mens Babyjohn Choi (ett av mange strålende navn fra unge Hongkong-stjerner) er en slesk Youtuber. Hjertet i filmen er Heyo, en virkelig rap-artist som opplever at kreativiteten og friheten er truet i byen med et enormt talent for nådeløs kommersialisering.

Dette tilsynelatende intrikate konseptet flyter naturlig og uaffektert i praksis, og gir rom til noen subtile (og enkelte ikke så subtile) kommentarer knyttet til hvem som i realiteten kontrollerer Hongkong. Samtidig er det en iboende optimistisk beat i årene til disse gatedansende Hongkong-ungdommene, og den er simpelthen uimotståelig.

Shelly Kraicer

Regissør

Adam Wong Sau-ping (f. 1975) studerte kunst i Hongkong og filmvitenskap ved Universitetet i Iowa. Han startet som uavhengig regissør med spillefilmen When Beckham Met Owen (2004). Han har hittil regissert fem spillefilmer, og vant prisen for beste regissør ved Hong Kong Film Awards for sin første ungdoms-dansemusikal The Way We Dance (2013).

Denne filmen inngår i

Hyllest til Hongkong Digitalt filmprogram

Originaltittel 狂舞派3

Land Hong Kong

År 2020

Regissør Adam Wong Sau-ping

Manusforfatter Adam Wong Sau-ping

Fotograf Ka Ho Karl Tam

Produsent Saville Chan, Jacqueline Liu

Med Cherry Ngan, Babyjohn Choi, Lok Man Yeung, Lydia King-Man Lau, Heyo

Produksjonsselskap Golden Scene

Distribusjon Golden Scene

Spilletid 2t 9m

Språk Kantonesisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb Film Fra Sør: Introduksjon til Hongkongs filmhistorie

Denne filmen og mange andre kan du se hjemme på Digital Festival. Finn ut mer her.

Digital festival

Hva med disse filmene?