fre. 12.11
21:00 - 22:51
lør. 20.11
20:45 - 22:36

Som ledestjernen blant moderne wuxia-filmer, la Dragon Inn grunnlaget for Hongkong-filmer fra Tsui Hark til Johnnie To. En mektig evnukk, nifse leiemordere og tre mystiske beskyttere finner sammen på en avsidesliggende kro. Evnukken, som er ansvarlig for henrettelsen av Ming-dynastiets forsvarsminister, er fast bestemt på å drepe også hans barn. Men familien har innflytelsesrike og mystiske allierte, hvis nærmest overnaturlige kampsporttalenter gradvis avdekkes.

Nøyaktig koreograferte action-sekvenser bringes til live av King Hus lynkvikke filmklipping og fantastisk komponerte widescreen-utsnitt. Klassisk kinesisk kunst møter Pekingopera møter eksperimentell Hongkong-energi – i filmen som ble definerende for en helt ny, jublende stolt og enormt innflytelsesrik filmsjanger.

Shelly Kraicer

Regissør

King Hu (Hu Jinquan, 1932–1997) ble født i Beijing og flyttet til Hongkong som 17-åring. Hu jobbet med produksjonsdesign og som skuespiller før han begynte å regissere film. I 1966 ga han nytt liv til den tradisjonelle wuxia-sjangren med Come Drink With Me, og ble den ledende wuxia-regissøren i Hongkong og Taiwan med klassikere som A Touch of Zen (1971).

Denne filmen inngår i

Hyllest til Hongkong

Originaltittel 龍門客棧

Land Hong Kong, Taiwan

År 1967

Regissør King Hu

Manusforfatter King Hu

Fotograf Hui-Ying Hua

Produsent L.S. Chang

Med Polly Ling-Feng Shang-Kuan, Chun Shih, Ying Bai, Feng Hsu, Chien Tsao, Han Hsieh

Produksjonsselskap Union Film Company

Spilletid 1t 51m

Språk Mandarin

Undertekst Engelsk

Sjanger Klassiker, Spenning

Format 35mm

Aldersgrense 12

Lenker IMDb Film Fra Sør: Introduksjon til Hongkongs filmhistorie

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?