Fem på gallaåpning

Det fargerike filmkysset fra Sør er en invitasjon til å oppleve bilder og fortellinger fra Buenos Aires i vest til Beijing i vest. Vi var tilstede under gallaåpningen på Ringen kino igår kveld og tok pulsen på stemningen før og etter visningen av Tropa de Elite – Nådeløs fiende.

Hver kveld under festivalen gir vi publikum det lille ekstra, med rød løper, fakler, innledninger og god filmstemning på Ringen kino. I forkant av Tropa de Elite – Nådeløs fiende fikk publikum i går oppleve live brasiliansk pop og bossanova ved norskbrasilianeren Cláudio Latini, og prøvesmaking av brasiliansk vin. Vi spurte publikum hva de syntes om filmen og hva slags type filmkyss denne filmen er:

g_ministerr√•dPaulo Guimarães, ministerrådgiver fra den brasilianske ambassaden
– Jeg likte filmen svært godt. Det er en grunn til at akkurat denne ble valgt ut som Brasils Oscar-bidrag. Den er godt regissert, har gode skespillere og den har et klart budskap. Hver dag diskuterer familier og media forskjellen mellom alle de tingene som fungerer i landet og alt det som ikke fungerer. Vi spør oss selv hvorfor det er slik. Vi ser, vi bryr oss og vi føler ansvar. Som dere i Norge ønsker vi å skape noe bedre, vi søker etter en helhet. Tropa de Elite 2 er et kyss til din nabo!

g_baastadChristina Baastad
– Dette var en veldig bra film. Den var omtrent slik jeg hadde forventet etter å ha lest om den, men med en litt uventet slutt. Tropa de Elite – Nådeløs fiende er et veldig intenst kyss.

g_kjolbergFredrik Kjølberg
– Jeg er ikke så fan av denne sjangeren, og hadde litt problemer med å forstå sammenhengen. Dog, en helt ok film. Tropa de Elite – Nådeløs Fiende var et noe smakløst kyss for hans del.

g_titoTito Guevara
– Jeg likte filmen veldig godt. Jeg er her sammen med venner fra forskjellige land i Sør-Amerika, og vi mener at den gir et godt bilde på situasjonen i de fleste land der, hva angår korrupsjon. Tropa de Elite – Nådeløs fiende er et hardt og brutalt kyss, et som kommer litt uventet.

g_juliasmannRune Albrigtsen
– Jeg likte filmen veldig godt. Den er utrolig spennende, og har et interessant tema fortalt på en engasjerende måte. Terningkastet er en solid femmer. Tropa de Elite – Nådeløs fiende er et hardt kyss, på grensen til bitekyss.