Film fra Sør søker praktikanter

Vil du jobbe med en internasjonal filmfestival? Filmfestivalen Film fra Sør søker praktikanter til gjennomføring av høstens festival.

Film fra Sør er en årlig filmfestival i oktober som viser filmer fra Asia, Afrika, Latin- Amerika og Midt-Østen. Festivalen ble etablert i 1991 av studenter på Blindern og har siden den gang utviklet seg til å bli et av høstens viktigste kulturarrangementer i Norge. I år arrangeres festivalen for 22. gang den 4. – 14. oktober, med visning av 100 filmer på 6 ulike visningssteder i Oslo. Ønsker du verdifull innsikt i festivalens arbeid? Vi har en rekke ledigepraksisplasser høsten 2012.

Vi tilbyr:

- Innsikt i arbeidet med en av landets største filmfestivaler.
- Du får ta del i planleggingen og avviklingen en av Oslos mest omfattende kulturbegivenheter.
- Et utfordrende arbeid som gir verdifull erfaring.
- Et spennende, kreativt og dynamisk arbeidsmiljø.
- Innsikt i hva som skjer på filmfronten i Asia, Afrika, Latin-Amerika og Midt-Østen.
- Mulighet til å knytte kontakter i film- og festivalbransjen.
- Festivalpass med gratis tilgang til alle filmvisninger under festivalen 4. – 14. oktober.

Som praktikant vil du samarbeide tett med festivalens faste team på de forskjellige områdene.

Film fra Sør søker praktikanter til følgende arbeidsområder:

Printpraktikant
Printpraktikanten jobber sammen med program- og printkoordinator med å registrere og kopiere screenere, følge opp frakt av filmkopier, oppdatere filmbasen og distributørlister, samt andre oppgaver som faller innenfor program og print. Praktikanten må ha førerkort. Praktikantoppholdet er delt inn i 2 perioder, det er mulig å søke på en eller begge:
Varighet: 1. juni – 31. juli 2012
Varighet: 1. august – 19. oktober 2012
Omfang: Ca. 2 dager per uke.

Markedspraktikant
Markedspraktikanten er markedssjefens høyre hånd og bidrar i arbeidet med distribusjon, stands, digital markedsføring og ulike markedsføringsarrangementer.
Varighet: 13. august – 15. oktober 2012
Omfang: Ca. 2 dager per uke.

Pressepraktikant
Pressepraktikanten bistår pressekoordinator med utforming og utsendelse av pressemeldinger, arrangering av pressekonferanse og oppfølging av journalister.
Varighet: 13. august – 15. oktober 2012
Omfang: Ca. 2 dager per uke.

Magasinpraktikant
Magasinpraktikanten bistår magasinredaktøren med organisering av tekster og bilder til programmet, samt korrekturlesning. Praktikanten skriver også egne filmomtaler og det vil derfor inngå en del filmpåsyn av filmer som er klare for festivalen. Praktikanten må ha god språkforståelse, både på norsk og engelsk.
Varighet: Ca. 1. august – 25. september 2012
Omfang: Ca. 2 dager per uke.

Ønskede kvalifikasjoner:
Vi ser etter personer som er nysgjerrige, som har en god evne til å sette seg inn i nye oppgaver og jobbe strukturert. Du bør interessere deg for film og kulturformidling og være klar for å inngå i et dynamisk arbeidsmiljø med et høyt tempo. Praktikantplassene er for deg som ønsker å involvere deg mer enn å stille som frivillig for festivalen.

Antall dager/timer per uke avtales individuelt med praktikantene.
Lengden på praktikantoppholdet kan tilpasses. Praktikantoppholdet er ulønnet.

Interessert?
Send en kortfattet søknad hvor du forteller hvorfor du ønsker et praktikantopphold hos Film fra Sør og hva du kan bidra med til [email protected]. Hver søknad blir vurdert fortløpende.

Vi gleder oss til å høre fra deg!