Miyazakis nye mesterverk er åpningsfilmen på årets Film fra Sør

Lørdag 11. november vises GUTTEN OG HEGREN, animasjonsfilm mesteren Hayao Miyazaki sin seneste film, som åpningsfilm på årets Film fra Sør.

 Dette er Hayao Miyazakis første spillefilm på ti år, etter VINDEN STIGER fra 2013, som også skal vises på Film fra Sør med flere andre Miyazaki-klassikere. GUTTEN OG HEGREN er derfor en film med store forventninger og som mange har ventet lenge på. Animasjonsfilmen fikk sin internasjonale premiere på Toronto filmfestival i september der den var åpningsfilm.

I denne visuelt slående og fargerike verdenen skildres en kompleks historie om unggutten Mahito, når han flytter til en liten by. Mahito føres inn i en magisk verden med en snakkende gråhegre når han kommer over et forlatt tårn og eventyret er i gang.

Boy and the Heron The 1

Foto: Arthaus/Studio Ghibli

Miyazakis mest personlige film

Med førsteklasses animasjon, rørende oppvekst drama og en fortryllende eventyrverden inspirert av japansk mytologi, inneholder GUTTEN OG HEGREN alt man forventer av en Miyazaki-film. Dette er en håndtegnet originalhistorie og den 82 år gamle mesterens mest personlige film.

GUTTEN OG HEGREN distribueres av Arthaus og har premiere i norske kinoer 24. november.