Seyfi Teoman omkommet i bilulykke

Den tyrkiske regissøren Seyfi Teoman døde den 8. mai, av skadene han pådro seg i en bilulykke. Regissøren var på besøk med sin film Our Grand Despair under Film fra Sør Festivalen 2011 og søkte SØRFOND støtte med sitt nye filmprosjekt Saints.

Det var 16. april at regissøren krasjet med bilen han kjørte, og ble lagt inn på sykehus med alvorlige skader. Livet sto ikke til å redde, og 8. mai avled han. Teoman`s siste film Our Grand Despair var i konkurranseprogrammet på Berlinalen i 2011, og ble presentert i Film fra Sør Festivalens hovedprogram i oktober. Da var regissøren på besøk; både for å promotere Our Grand Despair og for å innhente mer informasjon om SØRFOND i forbindelse med sitt neste prosjekt Saints.

– For meg var Our Grand Despair et av høydepunktene under fjorårets Film fra Sør Festival, sier kunstnerisk leder i Film fra Sør Lasse Skagen.

– Forholdet mellom de to vennene i filmen var så elegant og subtilt beskrevet. Det er forferdelig trist at dette skulle skje og mine tanker går til hans famile, venner og de i Norge som sto klare til å co-produsere hans neste filmprosjekt.

Seyfi Teoman ble 35 år gammel.