Stor takk til årets publikummere og deltakere

Festivaltoget ankom stasjonen sent søndag kveld og alle de reisende har nå forlatt kupeene for å bruke sin tid på andre ting. Vi i festivalstaben håper reisen var minnerik.

99 filmer fra 44 krediterte land. Over 250 visninger med - til tider - tett befolkede saler og høy festivalstemning. Prisdryss på den røde løperen. For oss i festivalen har det kostet svette og av og til tårer, men synet av fulle saler og begeistrede publikummere underveis kompenserer masse for slitet. Mange har vært med på å legge grunnlaget for reisen, og historiene fra Sør har bølget høyt og lavt i manesjen. Over 60 utenlanske gjester har satt sitt preg på årets festival, og kommentarer fra mange av dem på et solid program inspirerer til å dra og og finne nye filmperler for neste års program.

Jeg er rørt over at Las Acacias, en av mine festivalfavoritter, vant hovedprisen Sølvspeilet 2011. Den lille kjærlighetshistorien reflekterer det filmkysset fra sør som jeg har forsøkt å forføre festivalpublikummet med i årets program. At Nadine Labaki vinner publikumsprisen med Where do we go now? var en "Grand Finale"som sto i stil med de 10 minutter av trampeklapp vi ble vitne til på festivalens åpningskveld - da folk hadde fått servert hennes muntre komedie for første gang.

Takk til alle publikummere, alle deltakere og selvsagt årets stab for en fantastisk prestasjon. Festivalen 2011 vil bli stående i festivalkrønikene som en av de best og mest opplevelsesrike.

Mange hilsener
Lasse Skagen
Kunstnerisk Leder, Film fra Sør