Årets Film fra Sør-profil er klar

Film fra Sørs designer Eiliv Gunleiksrud fra byrået Saatchi & Saatchi har de siste årene levert fargesterke profiler til festivalpublikummet. Nå er han klar med årets design.

Energi, livsglede og sensualitet i en palett av tropicanafarger har vært styringsverktøyet til designeren som sto bak fjorårets Woman on Fire-profil og den mesterlige profilen for Arabiske Filmdager i mars i år. En het omfavnelse i den cubanske animasjonsfilmen Chico & Rita ga inspirasjonen til årets motiv. Filmen, som er en cool kjærlighetshistorie med mye feelgood-stemning, pasjon, groovy jazzmusikk og tårer, er klar for hovedprogrammet under årets festival. Gunleiksruds palett samsvarer godt med utviklingen av festivalens filmprofil de neste årene.


- En del folk oppfatter kanskje Film fra Sør som stedet for alvor og tunge politiske temaer, men i blomsterbuketten av filmer på vei til festivalen i år står variasjon og sterke farger i sentrum. Action, lettbente komedier og gode tåreperser har en selvsagt plass i et Film fra Sør-program, og du finner plenty av dem i årets bukett, uttaler kunstnerisk leder i Film fra Sør, Lasse Skagen.

Årets festival åpner dørene 6. oktober, men publikum vil underveis få servert spennende filmdrypp fra et program som rommer 100 filmer fra Asia, Afrika og Latin-Amerika.