fre. 17.11
19:00 - 00:41
Cosmopolite Scene
Xalé Film & Konsert Kjøp billett

Velkommen til Vestafrikansk festaften på Cosmopolite Scene Fredag 17. november.

Vi viser den senegalesiske filmen XALÉ, regissert av Moussa Sene Absa. Etter filmen, spiller the King George Band & Bacary Sagna ghanesisk musikk.

Det blir også en kort Q&A med regissør Moussa Sene Absa, etterfulgt av utdeling av ærespris ved programsjef Lasse Skagen.

Praktisk info: 

  • Arrangementet finner sted på Cosmopolite Scene, Vogts gate 64. 
  • Dørene åpner kl. 18:00
  • Visning av filmen XALÉ kl. 19:00
  • Konsert med King George Band & Bacary Sagna kl. 21:00
  • Billetter kjøper du her.

Billettpriser:

  • Ordinær billettpris: 350 kr + Billettavgift
  • Student/hønnør: 250 kr + Billettavgift
  • Pris med festivalpass: 200 kr + Billettavgift

Om Xalé:

Awa og Adama er et 15 år gammelt tvillingpar som bor i et nabolag i utkanten av Dakar. Awa er smart, er flink på skolen, og har store fremtidsutsikter. Etter at bestemoren dør blir de boende hos onkelen Atoumane, som etter planen skal gifte seg med deres kusine, Fatou. Fatou har imidlertid ingen interesse for sin onkel, og en kjede hendelser settes i gang, som fører til et overgrep mot Awa. Den tragiske fortellingen formidles på en intens måte av regissør Moussa Absa Sene, i det som beskrives som den tredje filmen i hans trilogi om kvinner i hjemlandet Senegal – alle en hyllest til til kampen mange senegalesiske kvinner kjemper daglig.

Om the King George Band & Bacary Sagna:

George Kwadwo Ofori, med artistnavnet King George VIII, er en 30-årig norsk/ghanesisk artist og produsent. Musikkproduksjon har han holdt på med i 10 år, og har en lidenskap for musikk som stammer fra hans barndom i Ghana. Denne perioden av livet hans er også inspirasjonskilden for mye av musikken som den unge artisten lager, og den er omkranset i et lydbilde fra afro-inspirert R&B, hip-hop, elektronisk musikk og en gjenfødelse av vestafrikanske sjangere som highlife og palm wine afrobeat.

King George VIII and the King George Band er et 4-mannsband med King George VIII i front, Louis Waltisberger, Clément Moliné og Anita Antal. Opprinnelig satt sammen for å spille live, de har slått sammen produksjons- og innspillingsevner som kulminerer i King Georges plateproduksjoner for året og utover. Med seg på scenen på Film Fra Sør er den eminente senegalesiske perkusjonisten og trommisen Bacary Sagna.

Bacary Sagna fra Senegal kommer fra en griot-familie, budbærere av den gamle musikalske og muntlige tradisjonen i Senegal.

Han har etablert seg som en formidabel musiker, trommis og perkusjonist i Norge, med mange workshops og konserter lagt bak seg, Han tok initiativ til å samle gruppen West African Jam, sammen med tre andre profilerte musikere i Sidiki Camara, Solo Diarra og Ibou Cissokho pluss noen inviterte gjestespillere. Bacary har trommet for CAK, senteret for afrikansk kultur og vært lærer på Kulturskolen og i grunnskolen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Film fra Sør-festivalen og Cosmopolite Scene.

Relaterte filmer