søn. 12.11
16:00 - 17:57
Vega 2

Denne Ghibli-klassikeren byr på et slående vakkert og actionspekket animert univers om prinsessen Nausicaä og hennes kamp for å redde folket sitt når en ekspanderende epidemi truer sivilisasjonen.

Nausicaä er prinsesse i det fredelige landet «the valley of the wind», og havner i begivenhetenes sentrum da et Tolkmekiansk fly krasjer ned i dalen. Flyet viser seg å være fylt med embryoet til en skapning som kan stoppe epidemien, men også gi eieren herredømme over andre menneskeætter. Dette utløser en krig der Nausicaä får en sentral posisjon. Her er geopolitiske og etiske problemstillinger aktualisert, og iscenesatt i et slående vakkert og actionspekket univers.

Regissør

Hayao Miyazaki (f. 1941) er blant de aller største innen japansk animasjon, og har hatt enorm innflytelse verden over. Filmene hans har blitt globale fenomener. Min nabo Totoro (1988), Chihiro og heksene (2001), Det levende slottet (2004), Ponyo på klippen ved havet (2008) er bare noen av filmene som kan nevnes blant en lang rekke Miyazaki-klassikere.

Denne filmen inngår i

MIYAZAKI-RETROSPEKTIV

Originaltittel 風の谷のナウシカ (Kaze no Tani no Naushika)

Land Japan

År 1984

Regissør Hayao Miyazaki

Manusforfatter Hayao Miyazaki, Cindy Davis, Donald H. Hewitt

Fotograf Koji Shiragami, Yukitomo Shudo, Yasuhiro Shimizu, Mamoru Sugiura

Produsent Isao Takahata

Med Sumi Shimamoto, Gorō Naya, Yōji Matsuda, Yoshiko Sakakibara, Iemasa Kayumi

Produksjonsselskap Topcraft, Studio Ghibli

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 57m

Språk Japansk

Undertekst Norsk

Sjanger Animasjon, Science Fiction, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?