Dette er en litt annerledes romantisk komedie, en som tar for seg to parallelle universer. Først møter vi manusforfatteren Pablo (Ernesto Alterio) som bor i Buenos Aires, ansatt av en kompis for å skrive en ny romantisk komedie. Komedien handler om et ungt par, Marina (Marta Etura) og Victor (Quim Gutiérrez), som faller pladask for hverandre i Madrid. Etter hvert som Pablo skriver visualiseres historien på lerretet foran oss. Kontrastene mellom den vidunderlige og den vanskelige kjærligheten, mellom Pablos fiksjon og eget liv, manifesterer seg raskt. Etter hvert som han blir mer og mer dratt inn i historien han skriver får han også vanskeligheter med å skille de to verdenene fra hverandre.

Dette er en film om møter mellom drømmere og realister, mellom de som våger og de som holder tilbake. Etter hvert som komedien skrider frem blir vi også vitne til hvordan fiksjonen og virkeligheten glir inn i hverandre. Denne metafilmen, som foregår i to ulike byer på hver sin side av jorden, blir plutselig mer komplisert når visse karakterer opptrer i begge fortellingene. Dette kunstneriske valget visker ut skillet mellom fantasi og virkelighet på en ny og spennende måte.

Samtidig er dette en fortelling om sjangerkunsten og hvordan filmene vi konsumerer er bygget på faste konvensjoner som hele tiden forsøker å være gjenkjennelige for sitt publikum og på samme tid innovative. Å blande statiske og dynamiske elementer fortsetter å gi sjangeren liv, noe Flah har klart eksemplarisk.

Alejo Flah er en argentinsk regissør og manusforfatter for både TV-serier og filmer. Han har tidligere skrevet filmen Séptimo (2013), regissert av Patxi Amezcua, som blant annet konkurrerte i the Knight Competition på Miamis internasjonale filmfestival i 2014. Easy Sex, Sad Movies er hans debut som langfilmsregissør.

Originaltittel Sexo fácil, películas tristes

År 2014

Regissør Aleja FLAH

Manusforfatter Aleja FLAH

Fotograf Julián APEZTEGUIA

Produsent Gonzalo SALAZAR-SIMPSON, Jose NOLLA

Med Marta ETURA, Quim GUTIÉRREZ, Carlos ARECES

Spilletid 1t 30m

Format DCP

Lenker IMDb