Vi møter en liten familie på fire som lever i et avsidesliggende område på den tyrkiske landsbygda. I forbindelse med sønnens omskjæring skal det holdes fest, men den lille familien har ikke nok penger til å kjøpe et helt lam til feiringen. Faren Ismail (Cahit Gok) tjener lite på slakteriet der han jobber, og det lille ekstra som kona Medine (Nesrin Cavadzade) skraper sammen er ikke nok til festmåltidet.

Den visuelt vakre filmen tar for seg bunnløs fattigdom, en enorm stolthet og ikke minst de viktige kulturelle tradisjoner som preger det avsidesliggende samfunnet. Det er en brutal verden som tegnes opp på lerretet, men filmen har også mer komiske elementer som først og fremst kommer frem i scenene mellom de to søsknene. Søsteren, Vicdan (Sila Lara Canturk) skremmer lillebroren Mert (Mert Tastan) med å si at hvis de ikke finner et lam i tide er det Mert som kommer til å bli hovedretten på sin egen fest. Hva er ellers grunnen til at foreldrene kaller ham for «et lite lam»? Samspillet mellom de to søsknene er svært velspilt av de unge skuespillerne. I tillegg til den lille familien møter vi også den interessante karakteren Safiye (Nursel Kose) som er prostituert og som Ismail innleder en affære med.

Ataman har valgt å fokusere på dynamikken mellom menn og kvinner, hvilket har gitt filmen et interessant kjønnsperspektiv som viser de ulike mulighetene kvinner og menn har i dette samfunnet. Dette er en historie som i hovedsak tar for seg en verden sett fra et barns perspektiv, men som samtidig skildrer svært alvorlig tematikk. Å se Kuzu er med andre ord en morsom, trist og en mektig opplevelse.

Den tyrkiske filmskaperen og kunstneren Kutlug Ataman (f. 1961) debuterte i 1994 med Karanlık Sular som han også skrev manuset til. Siden da har han regissert Lola+Bilidikid (1998), 2 Girls (2005) og Journey to the Moon (2009). Filmene hans har deltatt på et stort antall filmfestivaler og vunnet flere prestisjefylte priser.

År 2014

Regissør Kutlug ATAMAN

Manusforfatter Kutlug ATAMAN

Fotograf Feza CALDIRAN

Produsent Kutlug ATMAN, Fabian GASMIA, Henning KAMM

Med Erdal YILDIZ, Taner BIRSEL, Sila L. CANTÜRK

Spilletid 1t 27m

Format -

Lenker IMDb