En Studio Ghibli-klassiker fra mesterregissøren Isao Takahata (Prinsesse Kaguya, Ildluens grav). Only Yesterday var en av de første Gibli-filmene som ikke først og fremst var myntet på barn. Filmen forteller en kompleks coming-of-age historie, pakket inn i samme stil som de utsøkte animasjonsfilmene fra Hayao Miyazaki. Vi følger Taeko, en 27-år gammel jente med en kjedelig kontorjobb. Når hun drar på ferie til familien på landsbygda strømmer plutselig minnene fra barndommen på. Filmen gir et rikt bilde av hvordan det var å vokse opp i Japan på 60 og 70-tallet, samtidig som den forteller en universell historie om en jente som sliter med å finne seg selv, og å skjønne hva hun egentlig vil i livet. Only Yesterday ble relansert i Nord-Amerika i 2016 til strålende anmeldelser og er et must for alle som liker Studio Ghiblis andre filmer.

Isao Takahata er sammen med Hayao Miyazaki den mest kjente anime-regissøren fra Japan. Han står bak messterverk som Ildfluens Grav, Fortellingen om Prinsesse Kaguya og Only Yesterday. Takahata var medstifter og i lang tid leder for Studio Ghibli sammen med Miyazaki.

Filmen distribueres av Arthaus.

INTRODUKSJON VED ANIME-EKSPERT RAYNA DENISON

Film: Only Yesterday

Dato og visningstid: 8. oktober kl. 13.15

Sted: Filmens Hus - Lillebil

Den engelske filmviteren Rayna Denison fra University of East Anglia i Norwich besøker årets Film fra Sør og datterfestivalen Mangapolis EpiCon. Denison vil introdusere oss for animésjangerens historie - med spesialfokus på Ghiblikunstneren Isao Takahata. Foredraget vil fungere som en audiovisuell introduksjon til Takahatas mesterverk Only Yesterday.

Originaltittel Omohide poro poro

År 1991

Regissør Isao TAKAHATA

Manusforfatter Isao TAKAHATA, Hotaru OKAMOTO, Yuuko TONE

Produsent Yasuyoshi TOKUMA

Med Miki IMAI, Toshiro YANAGIBA, Youko HONNA

Produksjonsselskap Nippon Television Network (NTV), Studio Ghibli, Studiopolis

Spilletid 1t 58m

Format DCP

Lenker IMDb