lør. 11.11
18:15 - 19:56
Vega 3

Den ensomme Sosuke blir venn med en merkelig gullfisk som han kaller Ponyo, og oppdager at den kan snakke. Enda et mesterverk av animasjonsfilmhelten Miyazaki, om kjærlighet, tilgivelse og hvordan takle endringer.

Det er litt av en historie hun forteller: Ponyo er egentlig en gullfiskprinsesse som bor sammen med sin trollmannsfar og småsøsken langt nede i havet. Hennes største ønske er å leve blant menneskene sammen med Sosuke, som hun liker så godt. Dessverre utløser Ponyos flukt en eldgammel forbannelse som setter verden i fare. Sammen må Ponyo og Sosuke ta en vanskelig avgjørelse for å redde landsbyen. Filmen er fritt diktet videre på H. C. Andersens eventyr, med et mer moderne budskap som illustrerer konsekvensene av å tukle med naturens krefter.

Le LD Nguyen

Regissør

Hayao Miyazaki (f. 1941) er blant de aller største innen japansk animasjon, og har hatt enorm innflytelse verden over. Filmene hans har blitt globale fenomener. Min nabo Totoro (1988), Chihiro og heksene (2001), Det levende slottet (2004), Ponyo på klippen ved havet (2008) er bare noen av filmene som kan nevnes blant en lang rekke Miyazaki-klassikere.

Denne filmen inngår i

MIYAZAKI-RETROSPEKTIV

Originaltittel 崖の上のポニョ (Gake no ue no Ponyo)

Land Japan

År 2008

Regissør Hayao Miyazaki

Manusforfatter Hayao Miyazaki, Melissa Mathison

Fotograf Atsushi Okui

Produsent Toshio Suzuki

Med Benjamin ANVIK, Ingvild SCHULSTAD, Nina MORTVEDT

Produksjonsselskap Studio Ghibli

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 41m

Språk Japansk

Undertekst Norsk

Sjanger Animasjon, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?