ons. 15.11
18:00 - 19:34
Vega 1

En av Miyazakis mest undervurderte, men morsomme klassikere om den karismatiske piloten Marco, som under krigen ble forvandlet til en gris. Snodig og komisk med flott animasjon. Spenn setebeltet og gjør deg klar for en eventyrlig reise!

Det nærmer seg slutten av 1920-tallet og Adriaterhavet kryr av luftpriater. Pirater som slett ikke lar seg be to ganger om å røve en båtlast med turister for verdisaker. Den beste av dem alle er stjernepiloten som har mistet troen på menneskeheten og forbannet seg selv. En forbannelse som gav ham grisetryne, en identitet og et navn: Porco Rosse – den røde grisen.

I sitt knallrøde sjøfly suser han avgårde dit lysten, vindene og skjebnen blåser ham, i evig jakt på eventyr og innbringende skurker.

Porco Rosso er Hayao Miyazakis fjerde spillefilm for Studio Ghibli. Opprinnelig skulle den bli en 45 minutters reklamefilm for Japan Airlines, men animasjonsmesterens forkjærlighet for fly gjorde at historien vokste seg til en eventyrlig spillefilm!

Arthaus

Regissør

Hayao Miyazaki (f. 1941) er blant de aller største innen japansk animasjon, og har hatt enorm innflytelse verden over. Filmene hans har blitt globale fenomener. Min nabo Totoro (1988), Chihiro og heksene (2001), Det levende slottet (2004), Ponyo på klippen ved havet (2008) er bare noen av filmene som kan nevnes blant en lang rekke Miyazaki-klassikere.

Denne filmen inngår i

MIYAZAKI-RETROSPEKTIV

Originaltittel 紅の豚 (Kurenai no Buta)

Land Japan

År 1992

Regissør Hayao Miyazaki

Manusforfatter Hayao Miyazaki

Fotograf Atsushi Okui

Produsent Toshio Suzuki

Med Shūichirō Moriyama, Tokiko Kato, Akemi Okamura, Akio Ōtsuka

Produksjonsselskap Studio Ghibli

Distribusjon Arthaus

Spilletid 1t 34m

Språk Japansk

Undertekst Norsk

Sjanger Animasjon, Eventyr

Format DCP

Aldersgrense 6

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?