Walking Distance forteller historien om den sykelig overvektige Federico Sanchez. «Fede» sysler med smykker, og lever livet sitt totalt adskilt fra samfunnet. Den eneste kontakten han har med omverdenen, er ukentlige besøk av den autoritære søsteren Rosaura og ektemannen hennes, Ramon. Etter å ha blitt vist bilder fra parets siste ferietur, bestemmer Fede seg for å begi seg ut av leiligheten og besøker den lokale fotobutikken for å fremkalle en gammel filmrull. Der møter han den unge manga- og punkrockentusiasten Paulo, og et usannsynlig vennskap oppstår.

Walking Distance tar for seg vanskelige temaer som vennskap, ensomhet og lidenskap på en sublim, gripende og annerledes måte - formidlet gjennom et nydelig foto og en meget stødig regi.

Alejandro Guzmán Alvarez (f. 1973) har siden han debuterte som regissør med kortfilmen She Sleeps i 1998 vært involvert i en rekke meksikanske filmproduksjoner, deriblant prisbelønnede El Violín fra 2005. Walking Distance er hans første spillefilm som regissør.

Originaltittel Distancias cortas

År 2015

Regissør Alejandro Guzmán ALVAREZ

Manusforfatter Itzel LARA

Fotograf Diana GARAY

Produsent Karla BUKANTZ, Henner HOFMANN

Med Luca ORTEGA, Mauricio ISAAC, Joel FIGUEROA

Produksjonsselskap Centro de Capacitación Cinematográfica (CCC), Foprocine

Spilletid 1t 44m

Format DCP

Lenker IMDb