Det handler om kvinner i krig, om kampen for rettferdighet og håp i Girls of the Sun, som er basert på ekte hendelser som sjelden når nyhetenes søkelys.

Franske Mathilde, en tøff, enøyd krigsfotograf, blir sendt for å dekke konflikten med IS på grensen mellom Irak og Tyrkia. Hun bestemmer seg for å følge en kurdisk bataljon med kvinnelige soldater som kjemper for å frigjøre området fra ekstremistene. Bataljonen ledes av Bahar, en kurdisk kvinne som mistet alt den dagen islamistene invaderte hennes hjemby. IS-soldatene drepte alle menn, og tok kvinner og barn som fanger og sex-slaver.

Gjennom flashbacks blir det klart for oss hvor dype spor disse hendelsene har satt i kvinnene. Når bataljonen skal ta seg inn i Bahars hjemby for å befri sivilbefolkningen, gjelder det også Bahars egen sønn, som holdes fanget på en skole. Girls of the Sun er et gripende drama om frontlinjen i kampen mot IS, en historie om overlevelse og gjenreising mot alle odds som ble vist i hovedprogrammet på Cannes-festivalen i vår.

Eva Husson er regissør og manusforfatter. Hun har studert litteratur ved Sorbonne-universitetet i Paris og film ved American Film Institute i Los Angeles. Husson debuterte med den amerikanske dramafilmen Gang Bang (A Modern Love Story) i 2015.

Originaltittel Les filles du soleil

År 2018

Regissør Eva Husson

Manusforfatter Eva Husson

Fotograf Mattias Troelstrup

Produsent Didar Domehri

Med Golshifteh Farahani, Emmanuelle Bercot, Erol Afsin, Evin Ahmad

Produksjonsselskap Maneki Films

Spilletid 1t 55m

Format -

Aldersgrense 15