Seks menn er tvunget til oppholde seg på et digert oppankret cargoskip i månedsvis utenfor kysten av Egypt etter at skipets eier har gått konkurs, mens de venter lønn og tillatelse til å legge til kai. Mens dagene går blir gnisningene mellom de ulike medlemmene av mannskapet stadig tydeligere, og særlig den oppviglerske og mystiske Cenk (Nadir Saribacak, kjent fra Nuri Bilge Ceylans Vintersøvn) viser etter hvert tendenser til å ville begå mytteri. Det hele utvikler seg til et klaustrofobisk kammerspill, etter hvert som situasjonen tilspisser seg.

Ivy minner ikke rent lite om Jens Bjørneboes legendariske skipsroman Haiene, både når det kommer til maktkamp og relasjoner, mens også ved hvordan båten nærmest fungerer som syvende karakter. Det veldige skipet føles periodevis utrolig lite. Det er nærmest som omgivelsene krymper sammen og kaster faretruende skygger over mannskapet hvor en på båten de ferdes. Sjelden har omgivelser og stemningsfull originalmusikk speilet karakterens sinnstilstand i samme fascinerende grad som i denne filmen. JS

Tolga Karaçelik (f. 1981) er en av Tyrkias fremst yngre regissører. Han har også gitt ut noveller og dikt, og vært fotograf på flere kortfilmer og musikkvideoer før hans første film Toll Booth (2010) ble vist på festivaler verden over. Hans to siste filmer har hatt premiere på den amerikanske filmfestivalen Sundance. Karaçelik er en av hovedgjestene på årets festival.

Originaltittel Sarmasik

År 2015

Regissør Tolga Karaçelik

Manusforfatter Tolga Karaçelik

Fotograf Gökhan Tiriyaki

Produsent Bilge Elif Turhan

Med Nadir Saribacak, Özgür Emre Yldrim, Hakan Karsak, Kadir Çermik

Produksjonsselskap Cine Chromatix, Jomami Filmproduktion

Spilletid 1t 44m

Format DCP

Aldersgrense 15