Monster Hunt ble den mest sette filmen i Kina noensinne da den kom ut i 2015, og er nå bare slått av noen få filmer. Selv ikke Avengers: Infinity War klarte å toppe den.

Dette er en underholdende og bredt anlagt fantasy-komedie, med mye action og eventyr. Her lever mennesker og monstre i samme verden, men adskilt fra hverandre. Etter en intern konflikt i monsterverden rømmer den gravide monsterdronningen til menneskeverden for å unnslippe de som vil drepe henne og barnet. Der møter hun en ung landsbyordfører og en kvinnelig monsterjeger som slår seg sammen for å beskytte barnet mot både monstre og mennesker. Faktisk overfører dronningen overfører barnet sitt til ordføreren, så han går gravid i mesteparten av filmen.

Regissør Raman Hui har hentet mye av inspirasjon fra filmer som Jurassic Park, Ringenes herre, Men in Black og Snikende tiger, skjult drage. Filmen er full av all verdens monstre, inspirert av kinesisk mytologi og Huis eget arbeid med noen av animasjonsscenene fra eventyrfilmen Shrek. Monster Hunt er altså både episk og mytisk, med en solid dæsj humor. Dette er kreativitet og lekenhet på høyeste nivå! AS

Raman Hui (f. 1963) er en regissør og animatør. Etter endt utdanning flyttet han til Canada, hvor han etter hvert fikk lage flere kortfilmer for Dreamworks Animation. Hui har arbeidet med animasjon og design på filmer som Antz og Shrek-serien. Monster Hunt var hans første film som regissør.

Originaltittel Zhuo Yao Ji

År 2015

Regissør Raman Hui

Manusforfatter Alan Yuen

Fotograf Anthony Pun

Produsent Doris Tse, Chung Man Yee, Alan Yuen

Med Bai Bauhe, Jing Boran, Jing Wu, Elaine Jin

Produksjonsselskap Edko Films, Quidam Studios

Spilletid 1t 58m

Format DCP

Aldersgrense 12