Gjenforeningen av en rimelig dysfunksjonell familie er hovedingrediensen i denne hjertevarme, morsomme og såre historien som vant juryprisen på årets Sundance-festival.

Søsknene Cemal, Kenan og Suzi har knapt nok hatt noe med hverandre å gjøre etter at de flyttet hjemmefra og bort fra den tyrkiske landsbygda for tretti år siden. Så får eldstemann Cemal en telefon fra den døende faren, som sier at søsknene snarest må vende hjem da han har noe viktig å fortelle dem. Det tar noen måneder før Cemal får ut fingeren. Da er faren allerede død, men de tre får likevel kommet seg av gårde.

Det blir en dramatisk og eventyrlig reise for søsknene. Møtet med den snåle bygdekulturen og minnene fra livet de har lagt bak seg, blander seg med en vond erkjennelse av hvor langt de egentlig har vokst fra hverandre. Men kanskje er det ikke for sent å finne tilbake til hverandre? Og løsningen på mysteriet om hva deres gamle far egentlig ville fortelle dem blir en kongelig finale i filmen.

Drama og svart komedie, eksploderende høner og barslagsmål – det blir aldri kjedelig i Tolga Karaçeliks humørfylte Sommerfugler. LS

Tolga Karaçelik (f. 1981) er en av Tyrkias fremst yngre regissører. Han har også gitt ut noveller og dikt, og vært fotograf på flere kortfilmer og musikkvideoer før hans første spillefilm Toll Booth (2010) ble vist på festivaler verden over. Hans to siste filmer har hatt premiere på den amerikanske filmfestivalen Sundance. Karaçelik er en av hovedgjestene på årets festival.

Originaltittel Kelebekler

År 2018

Regissør Tolga Karaçelik

Manusforfatter Tolga Karaçelik

Fotograf Andac Sahan

Produsent Tolga Karaçelik, Diloy Gülün

Med Tolga Tekin, Bartu Kuçukçaglayan, Tugce Altug

Produksjonsselskap Karacelik Film Yapim

Spilletid 1t 57m

Format DCP

Aldersgrense 12