Tradisjonen tro disker vi opp med gratis matfilm på Vippa første lørdag under festivalen. I dokumentaren A Taste of Sky følger vi den danske Michelin-grossisten Claus Meyer fra NOMA som i 2012 starter en kokkeskole for underprivilegert ungdom i La Paz i Bolivia. Vi blir kjent med Maria, Kenzo og andre kokkeelever som får en ny stolthet over landets mattradisjoner. I årene som følger skaper Meyer med sin entusiasme også sådd kimen til en matrevolusjon på det latinamerikanske kontinentet ved å etablere topprestauranten Gustu i La Paz.

Samtidig som du ser film, kan du nyte mat fra de mange bodene på Vippa, som har blitt et viktig sentrum for internasjonal matkultur i Oslo. Visningen er gratis og åpen for alle. Velkommen til en kveld hvor lidenskapen for mat og sosialt entreprenørskap står i høysetet.

Michael Lei er en regissør og fotograf, født i Kina men oppvokst i New Orleans i USA: Han pendler nå mellom Shanghai og New York. A Taste of Sky er hans første helaftens dokumentar, og er blitt vist på festivaler som CPH DOX i København og Tribeca i New York.

Originaltittel A Taste of Sky

År 2019

Regissør Michael Lei

Fotograf Jeff Louis Peterman

Produsent Michael Lei, Abby Davis, Kevin Iwashina, Jess Kwan, Andrew Renzi

Produksjonsselskap Aleph Films, Archer Gray, North of Now Group

Spilletid 1t 25m

Format DCP

Aldersgrense A