Veddeløpshesten Bold Pilot er en legende i Tyrkia, hvor den vant så å si hvert eneste mesterskap den var med i på 90-tallet. Champion er basert på den sanne historien om det spesielle båndet mellom hesten, den unge jockyen Halis Karatas og Begum Atman – datter av hesteeieren. Det er en rørende og medrivende film om en fantastisk seiersrekke, og også om Begums kamp mot den alvorlige sykdommen som har rammet henne.

Som ung mann blir Halis Karatas oppdaget på et hesteveddeløp i hjemtraktene på den tyrkiske landsbygda. Talentet bringer ham til topps i veddeløpsverden, til hesteeieren Ozdem Atman og hans stall av formidable hingster. Men på vei til første møte med sin nye arbeidsgiver oppdager han Bold Pilot i fullt firsprang, og dermed er det gjort. Pilot er selvsagt også Begums favoritt av hestene i stallen, og de tre utvikler sitt eget spesielle felleskap.

Champion er godt fortalt og solid spilt i alle roller, og en film som garantert vil fremkalle noen tårer i øyekroken. Alle har vi kjent på den indre jubelen man føler når seieren er innen rekkevidde, og i disse øyeblikkene trykker filmen på alle de riktige knappene uten at den blir kleint melodramatisk. Med den sanne historien som bakteppe får filmen en ekstra dimensjon som blir fint fulgt opp i ettertekstene.

Ahmet Katiksiz (f. 1981) er en tyrkisk regissør og produsent. Han har tidligere regissert spillefilmen Endless Love (2017), men har hovedsakelig arbeidet med TV-serier.

publikumsprisen-pos

Originaltittel Bizim Icin Sampiyon

År 2018

Regissør Ahmet Katiksiz

Manusforfatter Ahmet Katiksiz, Serkan Yoruk

Fotograf Toygar Isikli

Produsent Fatih Aksoy, Pelin Distas

Med Ekin Koc, Farah Zeynep Abdullah, Fikret Kuskan

Produksjonsselskap Ay Yapim, Medyapim AS

Spilletid 2t 10m

Format DCP

Aldersgrense 12