26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Vi befinner oss i Casablanca, hvor vi stifter bekjentskap med høygravide Samia som vandrer gatelangs på jakt etter en jobb og et sted å sove. Én av dørene hun banker på er hos alenemoren og enken Abla, som eier et bakeri. Først vil heller ikke Abla hjelpe henne, men heldigvis vil den åtte år gamle datteren hennes det annerledes, og Abla ser seg etter hvert nødt til å tilby Samia husly i nettene frem til den nært forestående fødselen.

Den verdenskjente skuespilleren Loubna Azabal (Abla) og unge Nisrin Erradi (Samia) har et svært godt samspill, noe som gjør utviklingen i forholdet mellom karakterene både troverdig og engasjerende. Maryam Touzanis regidebut oser av selvtillit, og i likhet med mange andre marokkanske filmer retter den subtil kritikk mot patriarkalske samfunnsnormer. Budskapet siver ut gjennom lerretet, i likhet med duften av søtsakene de to kvinnene kokkelerer sammen i bakeriet.

Johanne Svendsen Rognlien

Les Ny Tids anmeldelse av Adam her.

Regissør

Maryam Touzani (f. 1980) er en marokkansk filmregissør utdannet i London. Hun har laget to kortfilmer, og siden jobbet som manusforfatter på filmer som Much Loved (2016) og Razzia (2018) sammen med sin mann Nabil Ayouch. I sistnevnte film spilte hun også hovedrollen. Adam er hennes regidebut, og hadde premiere i den prestisjetunge Un Certain Regard-seksjonen under filmfestivalen i Cannes i 2019.

Denne filmen inngår i

Arabiske filmdager

Land Marokko, Frankrike, Belgia

År 2019

Regissør Maryam Touzani

Manusforfatter Maryam Touzani

Fotograf Virginie Surdej

Produsent Nabil Ayouch

Med Lubna Azabal, Douae Belkhaouda, Nisrin Erradi

Spilletid 1t 38m

Språk Arabisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?