26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Handlingen i A Son utspiller seg noen måneder etter den tunisiske revolusjonen i 2011. Vi følger Farés, Meriem og deres unge sønn Aziz, en familie fra den øvre middelklassen. Under en utflukt til landsbygda havner familien i kryssilden under et militært bakholdsangrep, og en av kulene treffer Aziz. Når de ankommer sykehuset blir det raskt klart at Aziz har store indre blødninger og er avhengig av transplantasjon for å overleve, men ventelisten er altfor lang til at han kan reddes. Alternativet er en ulovlig levertransplantasjon fra Libya, et annet land preget av gryende revolusjon. Familiens tragedie blir absolutt når en dypt begravet familiehemmelighet hentes fram i lyset, og ekteskapet mellom Farés og Meriem for alvor blir satt på prøve.

Regissør Mehdi M. Barsaoui har med sin spillefilmdebut laget et helstøpt melodrama med thrillerelementer, og med den arabiske våren som tematisk bakteppe for en nær og vanskelig fortelling om familierelasjoner. A Son, som skulle ha åpnet Arabiske filmdager tidligere i år, er en drivende god, spennende og svært intelligent film!

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Mehdi M. Barsaoui (f. 1984) er født og oppvokst i Tunisia. Han har studert ved universitetet i hovedstaden Tunis, og har filmutdannelsen sin fra Bologna, Italia. Han har tidligere regissert tre kortfilmer: Khallina Hakka Khir, We Are Just Fine Like This og Bobby. A Son er hans spillefilmdebut.

Denne filmen inngår i

Arabiske filmdager

Land Tunisia, Frankrike, Libanon, Qatar

År 2019

Regissør Mehdi M. Barsaoui

Manusforfatter Mehdi Barsaoui

Fotograf Antoine Héberlé

Produsent Marc Irmer, Habib Attia

Med Sami Bouajila, Najla Ben Abdallah, Youssef Khemiri

Spilletid 1t 36m

Språk Arabisk, Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?