tor. 26.11
09:00 - 10:31

Wessi, en mongolsk kvinne bosatt i Tyskland, forlater sin voldelige partner og returnerer til hjemlandet. Der gjenforenes hun med sin nomadiske opprinnelse og med søsteren Ossi. Wessi søker en frigjøring fra sin forventede rolle som kvinne, blant annet gjennom nye seksuelle opplevelser i hjemtraktene.

Black Milk er en film om Mongolias tradisjonelle nomadiske kultur, sett gjennom en kvinnes vestlige blikk på egne røtter og opprinnelse. Gjenforeningen av søstrene Wessi og Ossi rører ved temaer som familiebånd og brobygging mellom kulturelle forventninger og egne behov for frihet. Det er en observerende og vakker film, med storslåtte bilder av de mongolske slettene og en drømmende stemning man som tilskuer kan forsvinne inn i. Samtidig overrasker filmen med tidvis opprivende scener, mens Wessis vei videre settes på prøve. Den tysk-mongolske regissøren og hovedrolleinnehaveren Uisenma Borchu imponerer med sin andre spillefilm, en personlig og identitetssøkende skildring av seksuell frigjøring og refleksjoner over egen identitet.

Harmeet Kaur

Regissør

Uizenma Borchu (f. 1984) er en mongolsk-tysk filmskaper og skuespiller. Hun vokste opp i Øst-Tyskland etter at familien flyttet fra Mongolia i 1989. Borchu studerte dokumentarfilm ved HFF – Universitetet for fjernsyn og film i München fra 2006–2015. Black Milk er hennes andre spillefilm.

Originaltittel Schwarze Milch

Land Mongolia, Tyskland

År 2020

Regissør Uisenma Borchu

Manusforfatter Uisenma Borchu

Fotograf Sven Zellner

Produsent Uisenma Borchu, Sven Zellner

Med Gunsmaa Tsogzol, Uisenma Borchu, Franz Rogowski, Terbish Demberel

Spilletid 1t 31m

Språk Tysk, Mongolsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 18

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?