26. nov. - 15. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Mexico og USA har en lang felles historie, og meksikanere har alltid valfartet over grensen i jakten på den amerikanske drømmen. I dag er området rundt grensen lovløst og reisen over svært farlig, og truslene fra president Trump om den mye omtalte muren er overhengende.

I Identifying Features følger vi Magdalena, som begir seg ut på en reise for å lete etter sin sønn. Han har forsvunnet i nærheten av den amerikanske grensen. På veien møter hun en ung mann som nettopp har blitt deportert fra USA og leter etter moren sin. Med et felles mål om å se sine kjære igjen, slår de seg sammen. Båndet mellom mor og sønn og frykten for å miste et barn er universelle temaer, og det er mulig å trekke linjer til Ai Weiweis dokumentar Vivos – selv om de opererer innenfor helt ulike sjangre. Regissør Fernanda Valadez har laget en minimalistisk film, både i rollegalleri og dialog, men den er like fullt svært relevant. Både vold, korrupsjon, menneskesmugling og migrasjon i dagens Mexico behandles i det som er en svært sterk spillefilmdebut.

Johanne Svendsen Rognlien

Filmen introduseres av Mariana Alamo Bryan, doktorgradskandidat i antropologi ved Columbia University, som har fordypet seg i forsvinningssaker i Mexico. I samarbeid med Latin-Amerikagruppene.

Regissør

Fernanda Valadez (f. 1981) er en meksikansk produsent, manusforfatter og regissør, utdannet ved Centro de Capacitación Cinematográfica i Mexico City. Hun har tidligere laget kortfilmene De este mundo (2010) og 400 Maletas (2014). Identifying Features er hennes spillefilmdebut, og ble blant annet vist i konkurranseprogrammet på Sundance-festivalen tidligere i år.

Denne filmen inngår i

Nye Stemmer Fokus:Mexico Publikumsprisen

Originaltittel Sin Señas Particulares

Land Mexico

År 2019

Regissør Fernanda Valadez

Manusforfatter Astrid Rondero, Fernanda Valadez

Fotograf Claudia Becerril Bulos

Produsent Jack Zagha Kababie, Astrid Rondero, Fernanda Valadez, Yossy Zagha

Med Mercedes Hernández, David Illescas, Juan Jesús Varela

Spilletid 1t 35m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?