26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

I Sanctorum blir vi kjente med et fattig urfolksamfunn i Mexico som produserer marihuana for de beryktete narkotikakartellene i landet. De, som så mange andre, står fanget i midten av den pågående narkokrigen mellom myndighetene og kartellene – en konflikt som kun har eskalert etter at myndighetene for alvor begynte å slå ned på kriminaliteten i 2006.

Det er med andre ord samtiden regissør Joshua Gil presenterer, og målet er å vise hvordan krigen rammer de stadig mer neglisjerte urfolkssamfunnene. Her finnes det heldigvis ingen utvaska sjangerkonvensjoner vi har sett tusen ganger før i skildringer av narkokrig på film og TV. I stedet bærer Sanctorum preg av mystikk og uforklarlige hendelser, og naturen gis vel så stor plass i handlingen som filmens karakterer. Filmens utvilsomt største styrke ligger i fotoet, som også er utført av regissøren. Det er slående hvor vakre og drømmeaktige tablåer Gil klarer å mane frem på lerretet av noe som er så hardtslående og brutalt, og dette gjør Sanctorum til en annerledes film, som må oppleves på kino!

Johanne Svendsen Rognlien

Les Kinomagasinets anmeldelse av Sanctorum her.

Regissør

Joshua Gil (f. 1976) har studert filmfoto ved Cinema and Audiovisual School of Catalonia (ESCAC) i Barcelona. Han startet karrieren som assisterende fotograf på Carlos Reygadas’ film Japón i 2002. Han har jobbet med foto på flere andre filmer, inkludert sine egne. Han debuterte som regissør med spillefilmen La Maldad, som hadde premiere under Berlinalen i 2015, mens Sanctorum hadde premiere under fjorårets filmfestival i Venezia.

Denne filmen inngår i

Horisonter Fokus:Mexico

Land Mexico, Den dominikanske republikk, Qatar

År 2019

Regissør Joshua Gil

Manusforfatter Joshua Gil

Fotograf Joshua Gil, Mateo Guzmán

Produsent Marion d'Ornano, Joshua Gil, Georgina González, Laura Imperiale, Rodrigo Iturralde

Med Erwin Antonio Pérez Jiménez, Nereyda Pérez Vásquez, Virgen Vázquez Torres, Javier Bautista González, Damián D. Martinez

Spilletid 1t 24m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?