26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Handlingen i New Order foregår i nær fremtid, og åpner med et bryllup der datteren til en rik forretningsmann skal gifte seg med en partner fra samme samfunnslag. De inviterte gjestene tilhører alle fiffen, og inkluderer dommere og andre myndighetspersoner. Det blir raskt tydelig at bryllupet også er et åsted for den lysskye forretningsvirksomheten til brudens far, der korrupsjon er en naturlig del av virksomheten. I gatene utenfor eiendommens høye murer rører det seg imidlertid omfattende demonstrasjoner og uroligheter. Det tar ikke lang tid før opptøyene er mye nærmere enn det bryllupsgjestene kunne forestilt seg. Bryllupsfesten er starten på et mareritt, som blir mer og mer brutalt jo lengre ut i filmen vi kommer.

Regissør Michel Franco legger ingenting imellom når han tegner opp et dystopisk framtidsscenario for Mexico, om hva som kan skje dersom det øverste samfunnslaget ikke tar et større ansvar. Landet fikk sin første president fra venstresiden i 2018, men regjeringen kjemper en meget vanskelig kamp mot en elite som ikke uten videre er villig til å endre politisk kurs etter 30 år med mørkeblått styre. Det kan koste dem dyrt.

Som fersk vinner av en Juryens Spesialpris ved filmfestivalen i Venezia, har Franco laget sin kanskje aller mørkeste film til dags dato. New Order er en tydelig politisk kommentar til det som nå skjer i Mexico, der det er grunn til å frykte at økende ulikhet mellom fattige og rike kan få katastrofale følger.

Lasse Skagen

Ekstravisninger av New Order er nå tilgjengelige.

I en innspilt regissørsamtale fra BFI London Film Festival i oktober, vil Michel Franco diskutere sitt regiskap og sin nyeste film. Intervjuet er tilgjengelig på vår digitale plattform ved leie av New Order og Daniel & Ana. Du kan også se den i sin helhet her.

Regissør

Michel Franco (f. 1979) er en meksikansk regissør, manusforfatter og produsent, best kjent for filmene After Lucia (2012) og April's Daughter (2017), som begge har vunnet priser i Un Certain Regard-programmet under filmfestivalen i Cannes, og Chronic (2015), som konkurrerte om Gullpalmen.

Denne filmen inngår i

Hovedkonkurranse Regissørportrett: Michel Franco Fokus:Mexico Publikumsprisen

Originaltittel Nuevo Orden

Land Mexico

År 2020

Regissør Michel Franco

Manusforfatter Michel Franco

Fotograf Yves Cape

Produsent Michel Franco, Eréndira Núñez Larios

Med Samantha Yazareth Anaya, Dario Yazbek Bernal, Patricia Bernal

Produksjonsselskap Tour de Force

Spilletid 1t 28m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?