26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Se filmen

Denne filmen vises på vår digitale festival. Bruk Safari eller Microsoft Edge for best mulig opplevelse.

Ana skal snart gifte seg og broren Daniel styrer med å utforske sin egen seksualitet. De to søsknene er bestevenner. På vei til bryllupsforberedelser kidnappes de og trues til sex. Kidnappingen tvinger søskenparet til sjelegransking og et storoppgjør med sitt eget forhold. De må konfrontere sitt begjær og sin frykt. Livet blir aldri igjen det samme og harmonien er visket bort.

Daniel & Ana er basert på en sann historie, og regissøren har gått langt for å få alt nærmest mulig opp til virkeligheten. Kamera iakttar dypt dramatiske sekvenser fra avstand. Det fokuseres ikke spekulativt insisterende i Hollywood-tradisjon der handlingen åpner for det. Ei heller overdrives det med voldsomme og hektiske volds- og sexbeskrivelser. Den strenge realismen åpner for mer ettertanke og innlevelse, og blir således mer forstyrrende og sjokkerende. Den psykologiske effekten blir slik sterkere, og Daniel & Ana sitter igjen lenge.

Bergen internasjonale filmfestival

Regissør

Michel Franco (f. 1979) er en meksikansk regissør, manusforfatter og produsent, best kjent for filmene After Lucia (2012) og April's Daughter (2017), som begge har vunnet priser i Un Certain Regard-programmet under filmfestivalen i Cannes, og Chronic (2015), som konkurrerte om Gullpalmen.

Denne filmen inngår i

Regissørportrett: Michel Franco Fokus:Mexico

Originaltittel Daniel y Ana

Land Mexico

År 2009

Regissør Michel Franco

Manusforfatter Michel Franco

Fotograf Chuy Chávez

Produsent Daniel Birman Ripstein

Med Dario Yazbek Bernal, Marimar Vega

Spilletid 1t 30m

Språk Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Spenning

Aldersgrense 18

IMDb https://www.imdb.com/title/tt1392888/

Hva med disse filmene?