26. nov. - 06. des.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 26. nov.

Denne filmen vises på vår digitale festival.

Den egyptiske dokumentarfilmskaperen Marianne Khoury bruker sitt eget liv til å undersøke tematikk som identitet og slektskap gjennom samtaler med datteren Sara. Filmen hadde verdenspremiere under den prestisjetunge dokumentarfilmfestivalen IDFA i fjor.

Samtalene mellom mor og datter springer fra det ene til det andre, og fortellingene utgjør en mosaikk om fire generasjoner som har bodd eller bor i Alexandria og Kairo, i Paris og på Havanna. I tillegg til Marianne og Sara møter vi Mariannes egen mor og bestemor, hennes brødre, og ikke minst «onkel Joe». Sistnevnte er ingen ringere enn den berømte egyptiske regissøren Youssef Chahine – som du kan se et utvalg filmer av på Cinemateket i forbindelse med årets festival.

I tillegg til lengre samtaler fanget på film inneholder Let’s Talk også en rekke bilder fra familiearkivet og utdrag fra noen av Chahines mest berømte filmer. Resultatet er en personlig beretning, som viser hvor tett Khourys familie er knyttet til film. Dokumentaren tegner et minneverdig og nærgående bilde av en helt spesiell familie fra Levanten i deres drømmer, lidenskap og jakten på å finne seg selv.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Marianne Khoury er en Kairo-basert filmskaper og produsent som blant annet er kjent for sitt nære samarbeid med den ikoniske filmskaperen Youssef Chahine. Hun har produsert rundt 30 av Chahines filmer, som har vunnet priser verden over. I 2010 regisserte hun dokumentaren Zelal som handler om mental helse og ble vist på filmfestivalen i Venezia og filmfestivalen i Dubai, der den vant FIPRESCI-prisen.

Denne filmen inngår i

Arabiske filmdager

Land Egypt

År 2019

Regissør Marianne Khoury

Manusforfatter Marianne Khoury

Fotograf Marianne Khoury, Sara Shazli

Produsent Marianne Khoury

Med Marianne Khoury

Spilletid 1t 35m

Språk Arabisk, Fransk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?