tor. 26.11
09:00 - 10:21

Radiograph of a Family er en familie sett gjennom røntgen. Det gjennomgående bildet er et av en rygg – en enhet av uadskillelige ledd – brukket. Morens skade fra en skiulykke utgjør en sentral metafor for en familie som er delt i to. Mellom religion og sekularitet, tradisjon og endring, mor og far. Stemmen som ledsager seeren er deres datter, barnet som faller mellom de to verdenene. Den iranske dokumentaristen Firouzeh Khosrovani ser i denne høyst personlige dokumentaren tilbake på sin egen families reise gjennom det 20. århundre, og trenger med dette inn i hjertet av moderne iransk identitet.

Khosrovani finner en god balanse mellom det spesifikke og det universelle. Å være født av foreldre med motstridende syn på Islam og Vesten gir henne et unikt utgangspunkt for å reflektere rundt vidtrekkende tematikk de fleste vil finne relevant, slik som familieforhold, religiøs konflikt og samfunnsendring, samtidig som det gir et menneskelig blikk på en politisk situasjon som vestlige medier har lett for å umenneskeliggjøre.

Elisabeth Aslesen

Les Montages' omtale av Radiograph of a Family her.

Regissør Firouzeh Khosrovani introduserer filmen via video.

Regissør

Firouzeh Khosrovani er en iransk dokumentarist, født i Teheran. Hun studerte ved Accademia di Belle Arti di Brera i Milano, Italia, før hun returnerte til hjemlandet for å fullføre en mastergrad i journalistikk. Hun debuterte som filmskaper med kortdokumentaren Life Train (2004), og oppnådde annerkjennelse for Rough Cut (2007) om kvinners rolle i Iran. Iransk samtidshistorie, identitet, politikk – og identitetspolitikk – er gjennomgående tematikker i hennes arbeid.

Land Norge, Iran, Sveits

År 2020

Regissør Firouzeh Khosrovani

Manusforfatter Firouzeh Khosrovani

Fotograf Mohammad Reza Jahanpanah

Produsent Fabien Greenberg, Bård Kjøge Rønning

Med Soheila Golestani

Spilletid 1t 21m

Språk Persisk

Undertekst Engelsk

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?